Zelfvertrouwen
Redactie
Zelfvertrouwen
08/05/2019
4 min

Zelfvertrouwen in de zomer

08/05/2019
4 min

Voor veel mensen met weinig zelfvertrouwen is de zomer een periode waar je het minste mee op hebt. Het is namelijk een tijd waarin het uur van de waarheid aanbreekt. De tijd om met een dikke trui op de bank te zitten is voorbij. Het is tijd om onder de mensen te komen. Wanneer jij hier ook moeite mee hebt zijn hier een paar goede tips.

Je houding

Je onder de mensen begeven terwijl je weinig zelfvertrouwen hebt kan een behoorlijke drempel zijn. Je hebt het gevoel dat iedereen naar je kijkt en in zekere zin is dat ook zo. Feit is dat je het vaak over jezelf uitroept. We hebben het hier over je lichaamshouding. Die is bepalend voor hoe jij op de wereld over komt.

Hoe het niet moet

Wanneer jij je het liefste onzichtbaar maakt buitenshuis straalt je hele lichaamshouding dat uit. Je maakt je zo klein mogelijk en gaat gebogen door het leven. Juist doordat jij zo krom loopt en regelmatig naar de grond staart zullen mensen op je gaan letten. Ongewild val je namelijk juist op in het straatbeeld.

Waar de buitenwereld op let

De buitenwereld heeft de eigenschap om te kijken naar alles wat afwijkt in het straatbeeld. Of dat nou iemand in een rolstoel is of iemand die anders loopt. Jij valt op wanneer je in jezelf gedoken op straat loopt en dat is nu juist wat je niet wil. Wanneer je niet teveel wil opvallen is het dus goed om de volgende tips ter harte te nemen.

Een onzichtbaar touwtje

Wil jij rondlopen met een goede houding, doe dan net zoals ze het fotomodellen op de catwalk leren. Je loopt over straat en je denkt dat er een onzichtbaar touwtje vanuit jouw hoofd naar boven wordt getrokken. Daardoor houd jij je hoofd rechtop en met die houding zal ook je hele rug een gezonde houding aannemen.

Een stapel boeken

Ben jij iets minder op het visuele gesteld dan kan je ook thuis gaan oefenen in rechtop lopen. Neem een stapeltje boeken en leg het op je hoofd. Nu loop je door de huiskamer heen terwijl de boeken moeten blijven liggen. Dit zorgt ervoor dat jij een rechte houding oefent zonder dat je er gelijk voor naar de therapeut toe moet.

Wat je absoluut niet moet doen

Als jij in de zomer over straat gaat is er iets wat je absoluut niet moet doen. Het is duidelijk dat jij jezelf wil verhullen en verstoppen dus ga jij je anders kleden. Je draagt bijvoorbeeld geen korte broek maar een lange, ook al is het buiten 36 graden Celsius. Je hult je in lange mouwen, en dan bij voorkeur een hoodie. Dit is uiteraard een kledingstijl die jij jezelf kan aanmeten maar ook deze is niet aan te raden.

Laat je zien

Wanneer jij het huis uit gaat is het zaak dat jij je laat zien. Heb je daar moeite mee of heb je de indruk dat jouw garderobe niet bij je past, ga dan eens voor een eerlijk kledingadvies. Je kan daarvoor naar een kledingwinkel gaan maar je zou het ook aan je vrienden, vriendinnen of je partner kunnen vragen. Zij komen vast met de beste ideeën hoe jij je het beste kunt laten zien aan de buitenwereld.

Geef kleur aan je leven

Zwarte kleren zijn de perfecte manier om je te verhullen. Het is echter duidelijk dat dit in de zomer een no go is. Daarom is het goed om je te laten voorzien van een kleuradvies. Er zijn speciale consulenten die jou een dergelijk advies geven. Op die manier zie jij welke kleuren passen bij jouw persoonlijkheid en hoe je er sprankelend uitziet.

Jouw mooie kant

Hoe onaantrekkelijk jij je eigen lichaam ook mag vinden; ieder lichaam heeft zijn mooie kanten. Wanneer jij bijvoorbeeld je benen te dik, te lang of juist te kort vindt kan het zijn dat je juist prachtige armen hebt. In dat geval kan jij jouw mooie kant accentueren. Door een mooie armband om je armen heen te dragen en een t shirt aan te trekken toon jij je mooie kant.

Vraag erom

Weet jij niet wat jouw mooie kanten zijn? Vraag in dat geval ook gerust om hulp of advies aan je vrienden of je partner. Zij zien de mooie kanten aan jou van de buitenkant en kunnen je een goed advies geven. Is hun advies juist dat je een mooi karakter hebt dan laat je dat zien. Een mooi karakter is namelijk iets wat niet iedereen heeft. Leef jouw mooie persoonlijkheid en glimlach.

Als het kwik verder stijgt

Stijgt het kwik nog wat verder en wordt het buiten tropisch warm dan komen je kinderen of vrienden waarschijnlijk met een idee waar jij al jeuk van krijgt bij de gedachte. Ze willen dat je meegaat naar het zwembad of het strand. Dit is een plek waar diegenen met een laag zelfbeeld of een gebrek aan zelfvertrouwen over gruwelen.

Wat je niet moet doen

Een bezoek aan het strand of zwembad kan je prima overleven zolang je niet de volgende fouten maakt. Je kan op een dergelijke plek zorgen dat je onzichtbaar bent. Je ligt op je handdoek terwijl de rest lol heeft in en rondom het water.

Dat valt op en juist daar zullen mensen naar gaan kijken. Het is dus het handigste om mee te doen met de mensen waarmee je bent gekomen. Ze houden van jouw gezelschap en daarom ben je mee.

Speel geen verstoppertje

Ook onder de badkleren zijn er opties om je te verstoppen. Voor de vrouwen zijn er badpakken die in een soort jurkje genaaid zitten. Dit lijkt de ultieme manier om je bovenbenen, buikje en billen te verstoppen maar dat is maar schijn.

Juist doordat jij je lichaam verstopt in dit soort kleren val je enorm op. Iedereen zal naar jou gaan kijken. Wil je een bikini maar niet al teveel huid tonen, draag dan een tankini. Op die manier verdoezel je een eventueel buikje.

zelfvertrouwen-in-de-zomer-bikini

Wat je draagt op het strand

Voel jij je onzeker op het strand of op het zwembad, kies dan voor bijvoorbeeld een mooie pareo om je in te hullen. Je kan deze doorgaans kopen bij de winkels waar je ook badkleding koopt. Kies een stof die wat doorschijnt om voor een mooi geheel te zorgen. Wil je toch liever wat kleding aan, draag dan bijvoorbeeld zolang je uit het water bent een mooi t shirt. Het voorkomt gelijk dat je verbrandt in de zon.

Even ter geruststelling

De zomer en vooral naar het zwembad gaan zijn momenten waarop bij veel mensen de onzekerheid toeslaat. Zit je in een dergelijke situatie in het openbaar, laat het je dan een troost zijn dat je niet de enige bent met dat probleem. Maak er het beste van, smeer je goed in met zonnebrandmiddel en geniet van de zon.

Reacties