Zelfvertrouwen
Redactie
Zelfvertrouwen
07/02/2019
4 min

Zelfvertrouwen krijgen door de kracht van zelfvertrouwen te gebruiken

07/02/2019
4 min

Is er een kwaliteit die zo aantrekkelijk en zo bewonderenswaardig is als zelfvertrouwen? Mensen met dit kenmerk lijken een soort aura uit te stralen die anderen naar zich toe trekt. Ze zijn krachtig, sterk, enthousiast, beslissend maar vaak ook leuk om tijd mee door te brengen.

Er bestaan veel personen met een indrukwekkend zelfvertrouwen, maar echter bestaan er ook een aantal die last hebben van een gebrek aan die kwaliteit. Ben je één van hen? Dan kan je er zeker iets aan veranderen.

Vertrouwen is een aangeleerde eigenschap

Middelmatigheid en slechte prestaties zijn vaak te wijten aan een laag zelfvertrouwen, maar het is niet iets waar je mee moet leven. Vertrouwen is een aangeleerde eigenschap, niet iets waarmee we zijn geboren.

Het is niet zoals de kleur van onze ogen, of de lengte van ons lichaam. Het is iets dat kan worden beïnvloed en ontwikkeld in een vrij korte tijd om ver boven het gemiddelde uit te komen, maar vaak schuwen mensen de kans omdat ze zichzelf een beter leven niet waardig achten.

“Je eigen psyche kan op een gemakkelijke manier door jou worden beïnvloed, waardoor een sterker gevoel van eigenwaarde en een hogere algehele kwaliteit van leven wordt gecreëerd. Dingen kunnen je alleen maar irriteren, van streek maken of je beïnvloeden, als je er toestemming voor geeft”

Een zelfverzekerd persoon worden

Zelfvertrouwen geeft je de mogelijkheid om je dagelijkse taken met energie en zekerheid uit te voeren. Zoveel mensen waden gewoon door het leven met een gevoel van aarzeling of verlegenheid.

De zelfverzekerde persoon lijkt steeds op het oppervlak te glijden. Met een paar kleine successen onder je riem, vermenigvuldigt zelfvertrouwen in jou als persoon zich snel. Deze successen creëren een nieuw zelfvertrouwen diep in je.

Je bloeit en opent jezelf voor nieuwe ervaringen en plezierige activiteiten. Het brengen een soort van licht naar de duisternis. Je creëert eigenlijk je eigen geluk. Je voelt je nu gelukkiger om raad te nemen en beslissingen te nemen.

Doe eerst alsof je zelfvertrouwen hebt

Doe alsof je veel zelfvertrouwen hebt, tot je het maakt. Zoals veel gedragingen, is het projecteren van zelfvertrouwen iets dat in de loop van de tijd uitgroeit tot een patroon. Zelfs als je je onzeker en aarzelend begint te voelen, wek dan gewoon de indruk dat je echt vol zelfvertrouwen bent gepompt.

Voorlopig laat je anderen voor de gek houden door te denken dat je net zo assertief en ambitieus bent als je lijkt, en na verloop van tijd zul je jezelf laten bedriegen om het ook te geloven. Maar pas op voor de arrogantie die dit soms kan aanmoedigen.

Gebruik de kracht van affirmaties in jouw voordeel. Je kunt ook beginnen met jezelf te visualiseren als een meer zelfverzekerde persoon. Stel je voor hoe je loopt, praat en denkt wanneer je je zelfvertrouwen naar een hoger niveau hebt getild. Focus je hierop en met de tijd zal het werkelijkheid worden!

Zelfvertrouwen-krijgen-vrouw

Stel een doel voor ogen

Zelfvertrouwen is iets vreemds. Hoe meer je het voelt, hoe meer het gedijt en groeit. Een zaailing van vertrouwen zal na verloop van tijd bloeien in een gezonde plant!

Dus, de sleutel is om te beginnen met op zijn minst een kleine taak die je kunt volbrengen en waar je je goed bij voelt. Plan een schema van activiteiten waarbij je jezelf uitdaagt, maar in je eigen tempo.

Stel een concreet doel voor jezelf vast waarvan je weet dat je het kunt verkrijgen. Het maakt niet uit hoe ogenschijnlijk onbetekenend het is. Het gaat er alleen over om jezelf te laten genieten van dat gevoel van prestatie, zodat je het kunt ervaren en het kunt laten uitgroeien tot iets groters en allesomvattend. Doe hetzelfde, maar droom deze keer een beetje groter.

Zelfvertrouwen tips

Als je meer zelfvertrouwen wilt krijgen, dan kunnen onderstaande tips hierbij goed van pas komen!

Je goed voelen als dat nodig is

Wetenschappers hebben verklaard dat zelfvertrouwen en het bezitten van een goed gevoel een groot hormonaal element hebben. Je kunt de manier waarop je jezelf voelt veranderen door goede tijden opnieuw te beleven.

Als je je een keer kunt herinneren wanneer je je echt verzekerd voelde, gebruik dat dan! Als dat niet zo is, gebruik dan een moment waarop jij je tevreden of gelukkig voelde.

“Het opzettelijk beheersen van je gedachten en emoties zal een grote impact hebben op je zelfvertrouwen en andere delen van je leven”

De grootste vijand van zelfvertrouwen

Ondanks het feit dat zelfbewustzijn nuttig is om te leren over de impact die je op anderen hebt, is te veel zelfbewustzijn de grootste vijand van zelfvertrouwen. De truc is om je aandacht van jezelf te houden wanneer dat nodig is.

Wanneer je je zelfbewust voelt, kies dan iets buiten jezelf om je te concentreren en het in detail te bestuderen. Bijvoorbeeld: onderzoek een deur, kijk naar de verschillende texturen en schakeringen van kleur, vraag je af wie het heeft gemaakt en hoe en zo verder.

Het belangrijkste is dat je leert hoe je zelf je aandacht kunt houden. Het is een goed idee om deze techniek eerst privé te oefenen. Blijf gewoon rustig zitten en oefen je eerst op je eigen gedachten te focussen en je dan bewust op een foto of meubelstuk te richten.

Sociaal zelfvertrouwen kan soms moeilijk te vinden zijn, omdat het onduidelijk is wat je zou moeten doen. Concentreer je in dit geval op wat jouw doel in de situatie is. Of je er nu bent om andere aanwezigen leuk te vinden, andere zich op hun gemak te laten voelen, informatie te zoeken, zakelijke contacten te leggen, of nog iets anders, het is veel moeilijker om je zelfbewust te voelen als je geest bezig is met een taak.

“Iedereen houdt ervan om over zichzelf te praten. Vraag hen over familie, beroep, hobby’s en ten slotte monetaire doelen (pensioenplannen, of vraag om advies over hun beleggingsstrategie, enzovoort)”

Mensen voelen zich het vaakst op hun gemak bij anderen wanneer ze werken aan een gemeenschappelijk doel. Het gemeenschappelijke doel van socialiseren kan het maken van vrienden zijn, het uitwisselen van wederzijds voordelige informatie; het uitbreiden van je kennis bij verschillende soorten mensen, het kan zijn wat je maar wilt! De sleutel is om een ​​strategisch doel en een tactisch doel samen met oriëntatiepunten langs de weg te hebben om je voortgang te identificeren.

Reacties