Angst voor flauwvallen
Angst
Redactie
Angst
09/29/2020
0 min

Angst voor flauwvallen

09/29/2020
0 min
Angst voor flauwvallen is een ongegronde angst of fobie. Het is namelijk niet mogelijk, omdat je voor flauwvallen een lage bloeddruk nodig hebt. Bij een paniekaanval of het denken aan flauwvallen gaat je bloeddruk nou juist omhoog.
Erg bang zijn om flauw te vallen is een vorm van fobie

Bloedvlekken, nervositeit, lang in de rij staan bij de kassa, in een overvolle menigte of in een verlaten omgeving etc. kunnen leiden tot heftige lichaamsreacties waarbij je bang bent om flauw te vallen.

Degenen die voortdurend onrustig zijn in omgevingen waar ze bang zijn om flauw te vallen, zullen er onnodig onder lijden.

Soms gaat het zo ver dat je het huis nauwelijks durft te verlaten of altijd een vriend om je heen wilt hebben. Fysieke reacties zoals zich duizelig, versuft, angstig of nerveus voelen kunnen zelfs leiden tot paniek en hyperventilatie.

Al deze gevoelens zijn niet goed voor je zelfvertrouwen. Je weet dat je angst ongegrond is, dus al deze slechte gevoelens zijn zonde om bij je te dragen.

Deze fobie is gewoon op te lossen, zelfs een online cursus is een optie. Pak je angst aan. Word weer zelfverzekerd! Al die onzekerheid is nergens voor nodig. Ga in gesprek met iemand die je vertrouwd. Succes!
Reacties