Assertiviteit
Redactie
Assertiviteit
02/03/2009
1 min

Ben jij een manager of ben jij een leider in je eigen leven?

02/03/2009
1 min

Wat is het verschil tussen een manager en een leider? In mijn beleving is een manager iemand die processen regelt en begeleidt, zowel op inhoudelijk als menselijk vlak. Iemand die dus steeds aan het regelen is. Als je goed naar de naam manager kijkt, dan zou je kunnen stellen dat een manager iemand is die regelt op basis van het verleden. En dus wat hem overkomt in goede banen tracht te leiden. Als je kijkt naar je eigen leven, wat ben jij dan?

Kijk je verder dan je neus lang is, dan word je een leider. Een leider neemt de touwtjes in handen. Die regelt niet alleen wat hem overkomt of wat op zijn pad komt, maar onderneemt ook actie richting de toekomst. Om leiding te geven aan zijn leven, zowel op inhoudelijk als menselijk vlak. Het verschil tussen manager zijn van je leven of leider zijn van je leven, is het verschil tussen pro-actie of re-actie. Van laten overkomen naar overkomen láten. Hoe is dat in jouw leven?

Waar zit jij? Ben jij aan het managen op dit moment in je leven? Ben je in de waan van de dag bezig om het schip varend te houden? Of sta je aan het roer van je schip, met je blik richting de toekomst en ben jij bezig om de vaart erin te houden? Om de juiste koers te varen op weg naar Expert Zelfvertrouwen? Ben jij nu aan het managen? Dan ben je op deze site aan het juiste adres om leider te worden. Ben jij nu leiding aan het nemen? Gefeliciteerd en je bent hier ook op de goede plek. Want leiders blijven voorlopen en blijven zich onwikkelen.

Reacties