Geluk
Redactie
Geluk
02/22/2021
4 min

Hoe word je een leuker persoon?

02/22/2021
4 min

Hoe word je nou een leuker persoon? En waarom zou het goed voor je kunnen zijn? In dit artikel vind je de antwoorden.

Leuker persoon worden – inhoudsopgave:

Herken je het volgende?

Heb jij dat ook weleens? Dat je tijdelijk in een dipje zit, een negatieve spiraal en dat je het gevoel hebt dat je er niet leuker op wordt? Of misschien houden vrienden het afspreken af of ben je er zelfs op aangesproken?

Het is heel menselijk om in bepaalde periodes wat meer met jezelf bezig te zijn of je tijdelijk niet lekker in je vel te voelen. Je daar bewust van worden is al de eerste stap. Maar hoe zorg je ervoor dat je weer een leuker persoon wordt?

Interesse tonen

Zwelgen in zelfmedelijden kan een tijdje heel lekker zijn, maar wanneer je geen interesse meer kunt tonen in anderen dan houdt het snel op.

“Andere mensen zullen steeds minder graag contact met je hebben als je nooit eens naar hen vraagt”

De eerste stap om weer een leuker persoon te worden is dus interesse tonen in een ander. Probeer in een gesprek eens wat vragen te stellen en wanneer de ander iets van jou wil weten, ga dan niet te lang door in een antwoord.

Gun die ander de ruimte en probeer het gesprek bij hem of haar te houden. Jij komt een andere keer wel weer aan de beurt.

Je hebt deze connectie en verbinding gewoon nodig in je leven. Het is onmogelijk om de rest van je leven alleen (en gelukkig én vol zelfvertrouwen) door te brengen. Bekijk de volgende, korte video maar eens:

Hoe zit het met jouw negativiteit?

Hoe word je een leuker persoon? Door negativiteit overboord te gooien. Iets waar ook veel mensen op af zullen knappen is negativiteit.

Altijd het glas half leeg zien in plaats van half vol. Altijd maar klagen. Probeer eens wat positiever in het leven te staan!

“Natuurlijk mag je dingen vervelend vinden en is het ook geen probleem als je eens lekker klaagt, maar als je dat teveel doet zullen mensen geen zin meer hebben in een gesprek met jou”

Laat voor iedere negatieve klank minstens vier positieve geluiden horen. Dit staat bekend als de 4 staat tot 1 regel. Een belangrijke om vandaag te ontdekken.

Wanneer jij 1 keer iemand zeer negatief aanspreekt, dan zal je 4 keer iets positiefs mogen zeggen, om het weer gelijk te trekken. Bekijk mijn korte video voor meer info:

Variatie

Praat je altijd alleen maar over je kinderen? Of plaats je continu foto’s van je huisdier op sociale media?

Grote kans dat anderen dat minder interessant vinden dan jij. Natuurlijk ben je hartstikke trots, maar voor een ander kan het nogal saai zijn als jij het nergens anders meer over kunt hebben.

“Probeer eens om niet constant dezelfde onderwerpen aan te snijden maar praat ook eens over iets anders!”

Sociale media

Over sociale media gesproken, ook dat kan voor behoorlijk veel ergernis zorgen. Zo vindt niet iedereen het leuk wanneer er openlijk foto’s worden gedeeld waar hij of zij op staat.

Of wat dacht je van taggen? Dat kan hartstikke leuk en grappig zijn, maar doe je het teveel dan kunnen je vrienden dat ook heel irritant vinden. Tag dus met mate.

Attent zijn

Een leuker persoon worden heeft niet alleen maar te maken met gespreksonderwerpen of je gedrag online. Juist met de kleine dingen kan je het verschil maken.

Dit wil niet zeggen dat je jezelf voorbij moet lopen, doe geen dingen die niet haalbaar zijn voor jou. De een heeft veel geld te besteden en doet dit graag, de ander kan dit niet. Dat maakt geen verschil voor de uitkomst.

“Sterker nog, dingen die geen geld kosten zijn vaak waardevoller dan dure attenties”

Attent zijn – voorbeeld

Ken je iemand met kinderen die nauwelijks een moment voor zichzelf heeft? Dan zou je bijvoorbeeld aan kunnen bieden diens kinderen mee te nemen naar de speeltuin. Al is het een uurtje, zelfs dat kan goud waard zijn.

Je zou ook eens wat extra kunnen koken en die ander een pannetje eten brengen. Reken maar dat dit gewaardeerd wordt! De luxe om eens een avond niet te hoeven koken en gewoon met je bord eten aan tafel of op de bank kunnen gaan zitten. Heerlijk!

Of bezorg iemand een fijn moment met een (zelf geknutseld) kaartje, dat wordt ook nog altijd zeer gewaardeerd. Het doet zoveel persoonlijker aan dan een berichtje of een mail, de ontvanger zal zich gezien voelen en wie wil dat nou niet?

Complimenten

Je wordt een leuker persoon door complimentjes uit te delen. Iemand complimenteren lijkt zoiets kleins maar kan tegelijk zoveel moois brengen. Er zijn ook geen limieten. Je kunt iedereen die je wil complimenteren, zoveel complimenten geven als je zelf kiest en je verliest er niets mee.

Complimenten zijn heerlijk, om te geven en om te krijgen. Je kunt ze aan iemand geven die je op straat tegenkomt (over een mooie jas of een schattige hond bijvoorbeeld) of op je werk (over een bepaalde aanpak of hoe leuk iemands haar zit).

Zelfs op dagen dat je niemand ziet kun je met complimenten strooien. Op sociale media bijvoorbeeld of aan de telefoon.

Zodra je een compliment geeft zal de ander een glimlach niet kunnen onderdrukken. Zelfs als iemand verbaasd is zal diegene het leuk vinden om te horen.

En jou geeft het een fijn gevoel dat je dit teweeg kunt brengen bij een ander. Probeer het eens! Geef eens wat vaker complimentjes en je zult zien dat anderen dat waarderen. Je wordt er écht een leuker mens van.

Ontvang jij complimentjes eigenlijk wel op de juiste manier? Bekijk mijn korte video:

Jij

“De enige die 24/7 met jou te maken heeft, dat ben je zelf”

Het is ontzettend goed en leuk om bezig te zijn met positief zijn naar anderen toe en voor de buitenwereld een leuker mens worden, maar het is óók belangrijk voor jou om een leuker mens te zijn.

We hebben het nu over allerlei dingen gehad die je kunt doen om een leuker persoon te worden, maar die dingen zijn toch vooral gericht op de ander en hoe je wordt gezien, niet op hoe jij jezelf ziet.

Ook voor jezelf moet je een leuk mens zijn! Wees lief voor jezelf, geef jezelf ook eens een compliment en wees niet zo hard.

Gun jezelf die avond op de bank, neem dat weekend vrij van alles dat moet en doe dingen die je wilt, koop die leuke broek en eet die pizza.

Geniet, want zo lang je leeft heb jij met jezelf van doen en mensen die genieten zijn echt prettiger om bij te zijn dan mensen die dit niet doen. En aangezien je niet voor jezelf weg kunt lopen, kan je jezelf maar beter een nóg leuker persoon maken.

Reacties