Kerstcadeaus: Mindfulness boeken
18 maart 2021 
10 min. leestijd

Kerstcadeaus: Mindfulness boeken

Al eens gedacht aan een mindfulness boek als Kerstcadeau? Waarschijnlijk is zo’n mindfulness boek voor iedereen geschikt in jouw omgeving. We zijn allemaal té druk en ervaren stress op dagelijkse basis.

Het is bijna zover de tijd van gezellig samen zijn, want het is bijna Kerst. En wat hoort er bij Kerst? Precies, kerstcadeaus. De speurtocht naar een Kerstcadeau voor kerst is vaak niet zo makkelijk.

Graag help ik je deze kerst met het kopen van kerstcadeaus, zodat jij de ‘gelukkige’ een weergaloos en een onvergetelijk mindfulness boek kan geven. Jij bent dan op tijd klaar met kerstcadeaus kopen en heb je geen stress voor kerst. Morgen zal het mindfulness boek al op je deurmat liggen en het is zo binnen 1 minuut te regelen 😉

Kerstcadeaus: Mindfulness boeken

Of je nu je allerliefste, familie of vriend wilt verrassen: tussen deze 4 pareltjes qua mindfulness boeken zitten vast de perfecte kerstcadeaus!

1. Leven zonder Stress – Een nuchtere gids voor geluk

Patrick Kicken was succesvol radiomaker voor o.a. Radio Veronica en 3FM. In Leven zonder Stress gaat Patrick antwoord geven op op de vraag hoe je meer rust krijgt in je leven. Patrick is ervaringsdeskundige, van het ene op andere moment ging het mis, hij kreeg meerdere burn-outs en moest zijn gedachten over succes fundamenteel aanpassen.

Naar zijn vraag op antwoorden interviewde Patrick Kicken voor zijn podcast Leven zonder stress honderden experts, onder wie Byron Katie, Eckhart Tolle, Guido Weijers en Lisette Thooft. In dit boek deelt hij zijn kennis die ontstonden uit de boeiende gesprekken die hij met hen had. Lees wat hij leerde over geluk, liefde, zelfvertrouwen, geld, angst, stress en rust.

 • Voor wie: Dit boek is een aanrader voor een familielid of vriend die helemaal opgaat in zijn carrière.
 • Titel: Leven zonder stress
 • Auteur: Patrick Kicken
 • Prijs paperback: €21,99
 • Ebook: €12,99

2. Steeds leuker – Schrap de ellende en ontdek de korte route naar een leuker leven

“Jelle Hermus is op een missie om Nederland leuker, blijer en liefdevoller te maken in kleine praktische stappen” Hij inspireert jaarlijks ruim 7 miljoen mensen via zijn website soChicken.nl, waar het draait om broeden op een leuker leven.

Er zijn heel wat boeken die ik heb gelezen in de categorie zelfhulpboeken, maar dit boek van Jelle ben ik nog niet eerder tegengekomen. Uniek in zijn Soort. Tijdens mijn dagelijkse wandelingen heb ik dit boek als luisterboek kunnen doornemen. Wat een heerlijke voorleesstem ook.

Van nature zijn er mensen niet positief ingesteld (ja, ik heb het over de rasechte pessimist) maar dit boek helpt je écht om het leven wat vrolijker en onbezorgder te maken! Ook zijn humor en metaforen die Jelle gebruikt maken het luchtig en krijgt hij het voor elkaar dat ik af en toe de slappe lach krijg.

 • Voor wie: dit boek is het ideale kerstcadeau voor mensen die geboren zijn in de 80’s & 90’s.
 • Titel: Steeds Leuker (inclusief gratis online cursus)
 • Auteur: Jelle Hermus
 • Aantal pagina’s: 288
 • Prijs paperback: €15,-
 • Ebook: €12,99
 • Luisterboek: €20,-

3 | Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – rust vinden in een drukke wereld

Haemin Sunim is een boeddhistische monnik, geboren in Zuid-Korea, die voor zijn studie naar Amerika verhuisde en daar studeerde. Hij doceert boeddhisme aan Hampshire College en woont afwisselend in New York en Seoul. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke boeddhistische leermeesters van dit moment.

Dit boek kan het best worden omschreven als een hartverwarmend positief boek. Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt is makkelijk leesbaar en zeker geschikt om te herlezen, want dit is typisch zo’n boek dat je niet in één keer uitleest. Het boek wordt opgesierd met kleurrijke illustraties waar je blij van wordt.

Dit inspirerende boek laat je anders kijken naar de wereld om je heen. Daardoor zet het je wereld op zijn kop omdat je met je neus op de feiten wordt gedrukt. De moeite waard om te geven (en om te krijgen ;)) Kijk eens naar het aantal 5 sterren reviews op bol.com Wauw, niet normaal!

 • Voor wie: Iedereen! Deze auteur heeft de gave om alles in begrijpelijke taal uit te leggen, dat iedereen dit zou moeten lezen.
 • Titel: Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt
 • Auteur: Haemin Sunim
 • Aantal pagina’s: 280
 • Prijs paperback: €15,99
 • Ebook: €5,99
 • Luisterboek: €14,99

4 | Mindfulness Meditatie CD, 21 dagen training

Lees je niet graag? Of de ontvanger van jouw Kerstcadeau? Dan is deze deze 21 dagen Mindfulness Meditatie training CD een aanrader. Want je zal meer rust krijgen, in balans komen, beter kunnen doorslapen en meer in het hier en nu bezig zijn. De luister training is ontworpen door Psycholoog en Mindfulnesstrainer Merel Gerrits.

Alle luisteroefeningen worden begeleid door rustgevende muziek. De cd bestaat uit 21 luisteroefeningen opgedeeld in 3 gedeeltes van elk 7 luister meditaties.

Gedeelte 1: De basis mindfulness oefeningen vanuit de Mindfulness Based Stress Reduction training (MBSR) zoals de ademhaling, bodyscan en luisteren naar geluiden. Met gedeelte 1 ervaar je meer bewust zijn, aandacht, geluk en rust.

Gedeelte 2: Mindfulness vervolg oefeningen zoals mediteren met gedachten, loslaten en tot rust komen en omgaan met moeilijkheden. Met gedeelte 2 ervaar je ontspanning, voel je meer energie, kun je (weer) loslaten en ben je positief veranderd.

Gedeelte 3: Verdiepingen Meditaties (Vipassana Meditatie) gericht op jouw zelfbewustzijn en het volgen van je hart.

Nog meer tips voor Kerstcadeaus?

Of je nu je liefste, familie of vriend wilt verrassen: tussen deze 4 pareltjes zit vast het perfecte kerstcadeau!

Wanneer je na het lezen van één van de mindfulness boeken aan de slag wil gaan, om meer in het nu te gaan leven, is wellicht de online cursus Mindfulness voor het dagelijks leven van Rolf ook iets voor je.

Niets geen groepslessen, geen locatie waar je heen hoeft, gewoon in je vertrouwde omgeving op jouw tempo mindfulness leren, d.m.v. video- en audiomateriaal. …en dat voor de investering van nog minder dan één groepsles 😉

Gratis ebook:
50 tips om direct jouw zelfvertrouwen te vergroten

Tips zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is de basis van alles. Wil je de ‘magie’ van stap voor stap meer zelfvertrouwen en alles wat hiermee te maken heeft ook ervaren in jouw leven? Download dan nu dit gratis boek met 50 werkende tips!

Direct downloaden

Gerelateerde artikelen

In de kennisbank van zelfvertrouwen.com vind je honderden blogs met handige tips voor meer zelfvertrouwen. Heb je deze blogs al gelezen:

Meer artikelen over persoonlijke groei