Lekker in je vel door de juiste balans: 5 geheimen!
Vitaliteit
Albert Sonnevelt
Vitaliteit
02/05/2014
2 min

Lekker in je vel door de juiste balans: 5 geheimen!

02/05/2014
2 min

Lekker in je vel zitten en je prettig voelen, dragen bij aan een goede balans in je leven. En dat willen we toch allemaal?

Want, dan ziet het leven er zonniger uit. Voel je je zelfverzekerder, ben je minder kwetsbaar, ga je relaxter door het leven, krijgt stress minder vat op je en gaat alles een stuk gemakkelijker.

In dit artikel 5 geheimen om lekkerder in je vel te zitten door de juiste balans te creëren.

Geheim 1: Be social

Onderhoud je sociale contacten en sluit nieuwe vriendschappen, want goede vrienden zijn belangrijk. Je gezondheid vaart er bovendien wel bij. Dat is niet vreemd, want mensen zijn van nature sociaal en leven al eeuwenlang graag in groepen. Was het oorspronkelijk om samen te jagen en zo te overleven? Tegenwoordig voelen mensen met een groot sociaal netwerk zich onder andere meer ontspannen, veilig en verzorgd, aldus diverse onderzoeken.

Dus, be social. Zoek regelmatig je vrienden op. Spreek af en doe leuke dingen. Deel lief, maar ook leed en je zult merken dat je psychische en lichamelijk meer in balans bent en dus lekkerder in je vel zit.

Geheim 2: Lekker in je vel zitten door de buitenlucht

In de buitenlucht zijn en lekker bewegen doet je lichaam goed en helpt bij de juiste balans. Want, volop frisse buitenlucht inademen helpt bij het afvoeren van de afvalstoffen in je lichaam. Daarbij stimuleert bijvoorbeeld dagelijks buiten een flinke wandeling maken of een stuk fietsen je bloedsomloop. Dat is fijn, want het zorgt dat de stresshormonen worden afgevoerd.

En niet onbelangrijk: span je je dagelijks een half uur matig tot intensief in? Dan ga je je gelukkiger voelen en daardoor lekker in je vel zitten, dankzij de endorfines die je lichaam aanmaakt. Dus, trek je schoenen en jas aan en zoek de buitenlucht op en kom in balans.

Geheim 3: Stop met dat getob

Met oeverloos tobben, piekeren, malen of hoe je het ook wilt noemen, doe je je gezondheid geen plezier. Het verstoort je slaapt, leidt tot oververmoeidheid, concentratieverlies, onrust en maakt je somber en ondermijnt ook nog eens je afweersysteem waardoor je vatbaarder bent voor allerlei aandoeningen. Daarbij lost tobben niets op, omdat je vaak in een cirkeltje blijft redeneren.

Leer jezelf te relativeren. Zoek genoeg afleiding en lucht je hart regelmatig. Je doet jezelf en je lichaam er een plezier mee en zorgt dat je lekker in je vel zit. Het zorgt immers voor meer balans en bovendien draagt minder tobben bij tot meer plezier in je leven.

Geheim 4: Knuffel wat vaker

Regelmatig knuffelen met een dierbare vriend of vriendin is enorm goed voor je gezondheid. Het verlicht pijn, vermindert verdriet, helpt je ontspannen en geeft je een gelukkig gevoel. Ben je benieuwd waarom? Omdat bij lichamelijk contact oxytocine vrijkomt. Dit wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd en heeft en geneeskrachtige werking. Dus wil je je lekkerder in je vel voelen en de juiste balans realiseren? Knuffel dan regelmatig met je dierbaren, want daardoor ga je lekker in je vel zitten. Of verwen jezelf nu en dan met een heerlijke massage, want ook dat draagt bij aan je geluksgevoel.

Geheim 5: Ervaar de kracht van meditatie

Meditatie is een prima remedie om je prettiger te voelen en in balans te komen. Door te mediteren leer je beter te ontspannen, je ademhaling te reguleren en je meer bewust te worden van wat spanningen veroorzaakt in je leven. Dus wil je weten waardoor je uit je evenwicht raakt? Waardoor je plots gespannen wordt? Ervaar dan de kracht van meditatie en begin er vandaag nog mee.

Online zijn heel veel blogs en video’s te vinden die je stap voor stap op weg helpen om mediteren onder de knie te krijgen. Of volg een cursus bij je in de buurt. Neem de stap en probeer elke dag zo’n 10 tot 15 minuten te mediteren. Je zult zien dat je je weldra beter gaat voelen en gemakkelijker de juiste balans in je leven vindt.

Reacties