Meer geluk in je leven? Checklist met 8 tips om dit te bereiken
Geluk
Albert Sonnevelt
Geluk
12/12/2018
3 min

Meer geluk in je leven? Checklist met 8 tips om dit te bereiken

12/12/2018
3 min

Meer geluk in je leven dat wil toch iedereen? Want als je je gelukkig voelt, zit je lekkerder in je vel; dus ben je meer in balans. Maar dat niet alleen: je gaat beter om met stress, hebt meer zelfvertrouwen, bent actiever en energieker. Hieronder 8 tips die niet mogen ontbreken op je checklist voor meer geluk in je leven.

Tip 1: Leid een actief leven

Actief in het leven staan, zorgt dat je participeert in de maatschappij. Eropuit trekt, dingen onderneemt en contact hebt met andere mensen. Wat je doet, meemaakt, ziet, hoort enzovoort verrijkt je, geeft een blij gevoel en zorgt voor meer geluk in je leven. Dus, kom van de bank af en zet een actief leven leiden op je checklist voor meer geluk in je leven.

Tip 2: Investeer in je sociale netwerk

Een sociaal netwerk draagt volgens diverse onderzoeken bij aan je geluk. Want, van nature zijn mensen sociale wezens. Investeer daarom tijd en energie in je contacten. Ga op bezoek bij familie en vrienden en doe samen dingen. Van sporten, kletsen, muziek luisteren, eten, lachen enzovoort. En… word lid van clubs, verenigingen en/of organisaties. Een een rijk sociaal netwerk geeft je leven schwung. Biedt je bovendien een luisterend oor en troostende arm als het nodig is.

Tip 3: Denk oplossingsgericht

Is het je aard te gaan piekeren als er problemen zijn? Jammer, want dat kost veel tijd en energie zonder dat het daadwerkelijk wat oplost. Kies liever voor een oplossingsgerichte aanpak voor meer geluk in je leven. Dus heb je een probleem? Focus je dan op de oplossing. Door op die manier te denken ga je je stukken prettiger en gelukkiger voelen.

Tip 4: Leef in het heden

Natuurlijk kun je leren van ervaringen uit het verleden en is het mooi om dromen voor de toekomst te hebben. Maar, staar je daar niet blind op. Leef in het hier en nu. Geniet van wat elke dag je brengt. Want als je nu niet gelukkig bent, hoe kun je dan ooit gelukkig zijn?

Tip 5: Denk positief

Negatief denken, kan je leven behoorlijk verpesten. Dat straal je uit en trek je vaak ook aan. Denk daarom liever positief. Bekijk je leven van de zonnige kant, wat er ook gebeurt. Focus je op de goede, mooie en fijne dingen in je leven. Of het nu een zonnestraal is, geuren die prettige herinneringen oproepen of de liefde van je gezin. Al die positieve zaken geven je kracht en vullen je met energie. Daarom hoort positief denken zeker een plek te krijgen op je checklist voor meer geluk in je leven.

Tip 6: Lach, lach, lach

Hoeveel lach jij op een dag? Probeer eens wat vaker te lachen, want het zorgt dat je vrolijker in het leven staat en je veel gelukkiger voelt. En volgens onderzoeken zijn lachende mensen ook nog eens gezonder dan piekeraars. Daarnaast kan humor en regelmatig lachen moeilijke situaties lichter maken, je helpen ontspannen en stress verminderen. Kijk daarom eens wat vaker naar een grappige film, lees boeken die je laten lachen of luister naar humoristische mensen.

Tip 7: Stel realistische doelen

Jezelf doelen stellen en die waarmaken, is goed voor je zelfvertrouwen. Het maakt je sterker, trotser en draagt bij aan je levensgeluk. Jezelf realistische doelen stellen en daar naar leven hoort daarom zeker ook thuis op je checklist voor meer geluk in je leven. Houd je doelen wel reëel en deel ze op in kleine brokstukken. Zo blijft je doel behapbaar, overzichtelijk en voorkom je teleurstellingen. Maak elke dag een klein stapje om je doelen waar te maken, hoe klein die ook zijn. En heb plezier in wat je doet en bereikt.

Tip 8: Werk aan een gezonde levensstijl

Een gezond lichaam en sterke geest gaan hand in hand. Ben je fysiek fit? Dan voel je je mentaal ook een stuk fijner en sterker. Kies daarom voor een gezond eetpatroon en sport regelmatig om meer geluk te beleven. Zo krijg je meer energie, zit je lekkerder in je vel en straal je ook meer positiviteit uit.

Maak je je eigen checklist voor meer geluk in je leven

Wil je graag je persoonlijke checklist voor een gelukkiger leven opstellen? Pak dan een pen en vel papier of gebruik je tablet of laptop. Zoek een rustig plekje, ga ontspannen zitten, maak je hoofd leeg en schrijf op wat je gelukkig maakt. Maak het jezelf niet al te moeilijk; houd het overzichtelijk en behapbaar. Ben je klaar? Verwerk dan de punten van je lijstje in je dagelijkse leven. Doe het stap voor stap en je zult ontdekken dat je gaandeweg met je eigen checklist voor meer geluk in je leven je doelen bereikt.

Meer geluk in je leven, ben jij hier bewust mee bezig  en wat doe jij om gelukkig te zijn? Laat je reactie onderaan dit artikel achter, ik ben erg benieuwd naar jouw ervaring!

Reacties