trillend ooglid
Diversen
Redactie
Diversen
04/06/2021
2 min

Waarom heb ik een trillend ooglid?

04/06/2021
2 min

Heb jij ooit wel eens last gehad van een trillend ooglid? Of misschien lees je dit wel omdat je er nu last van hebt? 

Een irritant gevoel wat maar niet weg wilt gaan. Alleen hoe komt het dat je ooglid trilt? En waarom gebeurt het? 

Op deze vragen gaan we in dit artikel de antwoorden op vinden. Ben je benieuwd naar hoe je aan dat trillend ooglid komt? Lees dan op je gemak verder en ontdek waarom je ooglid trilt.

Hoe het komt dat je ooglid trilt?

De meeste dingen die ons lichaam doet, zonder dat we er zelf tot hebben aangespoord, zijn een signaal. Het heeft een bepaalde betekenis.

Zo krijg je een droge keel als je te weinig water binnen hebt of val je flauw als je over te weinig ijzers in je bloed beschikt. Bij het ooglid is het wat anders dan flauwvallen.

“Hier gaat om stress of vermoeidheid. Je lichaam probeert dit aan te geven door een trillend ooglid”

Het is niet zo zeer dat je lichaam dit doet om je te pesten, maar is het simpelweg gewoon een tekort aan energie.

Vandaar ook dat het bij je ooglid gebeurt, omdat die vaak rust krijgen wanneer je slaapt. Als je dus te weinig slaap hebt, is je ooglid ook Duizeligheid bij vermoeidheid, zo voorkom je het!" data-excerpt="Duizeligheid bij vermoeidheid zijn vaak klachten die samenhangen. Lees de tips hieronder om duizeligheid bij vermoeidheid tegen te gaan. Let op je houding Duizeligheid wordt vaak veroorzaakt door een slechte.." data-featured-image="https://media-01.imu.nl/storage/psychologievansucces.nl/6686/duizeligheid-bij-vermoeidheid-zo-voorkom-je-het-1170x500.jpg?t=1610721088" class="smart-content-link sc-link" href="https://psychologievansucces.nl/zo-voorkom-je-duizeligheid-bij-vermoeidheid/">Duizeligheid bij vermoeidheid, zo voorkom je het!" data-excerpt="Duizeligheid bij vermoeidheid zijn vaak klachten die samenhangen. Lees de tips hieronder om duizeligheid bij vermoeidheid tegen te gaan. Let op je houding Duizeligheid wordt vaak veroorzaakt door een slechte.." data-featured-image="https://media-01.imu.nl/storage/psychologievansucces.nl/6686/duizeligheid-bij-vermoeidheid-zo-voorkom-je-het-1170x500.jpg?t=1610721088" class="smart-content-link sc-link" href="https://psychologievansucces.nl/zo-voorkom-je-duizeligheid-bij-vermoeidheid/">vermoeid en gaat het trillen. 

Naast dat het door vermoeidheid of stress kan komen, is er ook nog de optie een tekort aan bepaalde stoffen. De stoffen die hier van invloed op zijn, zijn Magnesium en Vitamine B12.  Als je hier dus te weinig van bezit kan een trillend ooglid het gevolg zijn.

Waarom gaat mijn oog dan trillen door een tekort aan deze dingen?

Dit komt doordat jouw oogleden, samen met je wangen en je mondhoeken, worden aangestuurd door een zevende hersenzenuw. Die stuurt de spieren in die gebieden aan en zorgt ervoor dat ze goed werken.

Door een tekort aan de bovengenoemde dingen raakt de zenuw oververhit. Dit wil zeggen dat het allemaal teveel wordt. Hierdoor gaat jouw ooglid dus trillen en is dat gewoon een aanwijzing van het feit dat je zenuw oververhit is.

Dit is wat je kunt doen aan een trillend ooglid

Als je last hebt van een trillend ooglid zijn er een paar dingen die je kunt doen. Zo is het belangrijk om rust te nemen en te zorgen dat je zenuw niet meer overactief is.

Ga op tijd naar bed en verminder je schermtijd. Probeer in plaats daarvan niet meer te lezen, want ook dan is je zevende zenuw actief.

Met deze tips kun je een trillend ooglid voorkomen en/of oplossen:

  1. Masseer de oogleden - Door de oogleden zachtjes te masseren komen ze even tot rust en ontspannen ze. Op deze manier wordt de trilling voorkomen of verminderd.
  2. Probeer minder te stressen of probeer het zelfs te voorkomen
  3. Gebruik oogdruppels – Dit kan bij droge ogen fijn zijn om te gebruiken. Zo zorg je ervoor dat je minder vaak hoeft te knipperen en dus je oogleden minder oververhit raken.
Reacties