Wat is NLP?
Diversen
Redactie
Diversen
12/23/2018
0 min

Wat is NLP?

12/23/2018
0 min
Neuro linguïstisch programmeren, NLP, betekent het ontdekken bij jezelf hoe je de wereld ziet en hoe jouw reacties daar op zijn. NLP toepassen betekent jezelf en je gedragingen goed leren kennen en aanpassen als je verandering wilt bewerkstelligen.

Neuro is wat te maken heeft met het zien, het horen, de tast, de reuk en de smaak. Linguïstisch zijn de beelden, de geluiden, de taal, het smaken, het ruiken, het gevoel die daarbij horen. Programmeren is het veranderen van bestaande patronen, die vaak onbewust aanwezig zijn, om een doel te bereiken en/of een resultaat te behalen.

Als jij ervoor kiest om NLP toe te passen dan word jij je steeds meer bewust van je eigen waarnemingen, van je patronen en je gedragingen. Als jij je dit allemaal bewust bent, kun je er verandering in aanbrengen.

NLP heeft een theoretische en praktische kant. Wil je graag hulp om bij jezelf NLP beter te kunnen toepassen dan kun je daarvoor een opleiding volgen. Je krijgt inzicht hoe het komt waarom de ene persoon meer succesvol is dan de ander, waarom de ene een betere kwaliteit van leven heeft dan de ander.

Reacties