Relaties
Redactie
Relaties
02/25/2020
4 min

Wat is sexting?

02/25/2020
4 min

Sexting, wat is het eigenlijk? Sexting betekent het sturen van seksueel expliciete berichten of foto’s via mobiele telefoons of andere sociale media. Dit is een trend die door de jaren heen gestaag is toegenomen. Mede doordat steeds meer mensen telefoons als hun belangrijkste communicatiemethode gebruiken.

Een moderne relatie

In het verleden zijn verschillende studies gedaan waarbij duidelijk werd dat heel wat mensen aan sexting doen in hun relatie. De moderne technologie is dan ook iets waar de meeste mensen zich dagelijks op concentreren.

Mensen zijn zeer betrokken bij hun sociale media kanalen via hun mobiele telefoons, computers en tablets. Ze gebruiken deze sociale media-applicaties om verschillende redenen. Er bestaan tegenwoordig ook al heel wat verschillende social media websites en apps, waaronder Facebook, Instagram, Twitter, WhatsApp, Tumblr, Snapchat, enzovoort.

Hoe kijken mensen naar sexting?

Het probleem is dat niet iedereen sexting op dezelfde manier definieert. Is dit namelijk het verzenden van seksueel expliciete of provocerende berichten? Gaat het vooral om het verzenden van seksuele afbeeldingen?

Sommige mensen zien het als het een van hen of zelfs als beiden. Dit is vaak onduidelijk omdat er verschillende meningen over het onderwerp zijn geweest. Sexting is misschien niet alleen beperkt tot berichten, maar kan ook het gebruik van Twitter, Facebook, Skype en Facetime omvatten, evenals andere sociale mediaplatforms.

Dit kan ook betekenen dat seksueel expliciete video’s worden verzonden, of naakte lichaamsdelen worden getoond tijdens videoconferenties. Dit maakt de zaken nog ingewikkelder en verbreedt de huidige definitie.

Je relatie verbeteren met sexting

De meeste mensen zijn echt opgewarmd tot het idee van sexting en volgens eerdere onderzoeken heeft een zeer groot aantal mensen zich met dit gedrag beziggehouden en blijven ze dit ook doen.

Deze onderzoeken hebben zich gericht op hoe sexting relaties kan verbeteren en het seksleven opnieuw kan aangaan. Er is echter ook een donkere kant. Er zijn namelijk ook personen die sexting gebruiken als een manier om opwinding, seks en/ of aandacht te zoeken buiten hun huidige relatie.

Wordt sexting buiten een relatie beschouwd als vals spelen?

Dat is een goede vraag. We weten al dat sexting, of het verzenden van seksueel uitdagende berichten, een toegewijde relatie echt kan verbeteren. Wat gebeurt er echter als mensen dit soort berichten verzenden buiten hun relatie? Hoe wordt sexting gezien onder de algemene bevolking?

“Veel mensen beschouwen sexting als een vorm van valsspelen”

Spanning opzoeken via sexting

Sexting buiten een relatie kan spannend zijn, vooral voor de mensen die op zoek zijn naar iets extra’s in hun leven. Misschien houden deze personen van hun echtgenoten of partners, maar lijken ze de passie of opwinding in hun relatie te hebben verloren.

Andere personen zijn misschien op zoek naar iemand anders online of in virtuele zin, bijvoorbeeld via app, sms, online websites of andere media, waarmee ze kunnen flirten en die als veilig worden beschouwd.

Dat zou kunnen vallen in het scenario dat het gras groener is aan de andere kant. Een persoon kan heel gelukkig of meestal tevreden zijn met zijn partner, maar denkt dat hij misschien iets beters buiten zijn relatie kan vinden.

Op zoek naar liefde

“Andere scenario’s kunnen mannen of vrouwen zijn die het gevoel hebben dat ze onzichtbaar zijn voor hun partners of echtgenoten, vanwege te veeleisende carrières, kinderen, psychische aandoeningen, lichamelijke ziekten, alcoholisme, enzovoort”

Deze personen kunnen zich door sexting met een derde partij weer geliefd, gewenst en zelfs sexy voelen. Het is via allerlei media dat mensen hun acties rechtvaardigen en tegen zichzelf zeggen dat ze niet vals spelen omdat er geen fysieke relatie is.

Is sexting verkeerd?

Is dit gedrag verkeerd? Is het vals spelen? Er zijn verschillende redenen waarom een ​​persoon kan besluiten om buiten zijn of haar relatie aan sexting deel te nemen, maar wat is precies de bedoeling?

Sommige mensen denken misschien dat het door de virtuele aard van sexting niet noodzakelijk verkeerd is. Sexting hoeft geen fysiek contact te omvatten en het kan gewoon worden neergeschreven in een eenvoudige fantasie, of iets dat ze niet van plan zijn na te streven.

Het is misschien begonnen als iets heel onschuldigs, zoals werk gerelateerde berichten die naar een collega of medestudent zijn gestuurd, maar toen ging het over naar een meer seksuele soort relatie.

Sexting met derden tijdens het huwelijk of relatie

Als iemand echter teksten verwijdert, mobiele telefoonrekeningen verbergt of geheim doet over deze virtuele relatie, lijkt het erop dat hij of zij meer betrokken is geraakt bij iemand anders dan een echtgenoot of partner.

Deze persoon denkt nu aan een andere persoon, stuurt foto’s naar die persoon en wenst mogelijk dat hij of zij tijd met die andere persoon zou kunnen doorbrengen. Als we kijken naar de gezondheid van een huwelijk of relatie, is elke keer dat iemand anders erbij betrokken wordt, die gezondheid nu aangetast.

We zouden ook kunnen stellen dat de toewijding aan de relatie of het huwelijk is afgenomen vanwege de derde partij die nu deel uitmaakt van het leven van de persoon, via sexting.

Dus wat moet je doen?

Als je merkt dat je aandacht buiten je huwelijk of relatie zoekt, is het belangrijk om jezelf een aantal belangrijke vragen te stellen. Wat wil je bereiken? Wat zijn je bedoelingen?

Heb je ontdekt dat je niet geïnteresseerd bent in het onderhouden van je huwelijk of relatie? Wat is de reden dat je probeert contact te maken met iemand anders? Zoek je wat aandacht omdat je het thuis niet krijgt?

Wat-is-sexting-vrouw

Ben je op zoek naar iets dat spannender dan jouw partner of echtgenoot? Of is jouw relatie te redden met de hulp van iemand die een betere communicatie en betrokkenheid kan aanmoedigen? Wil je gewoon je partner jaloers maken? Al deze vragen moeten worden beantwoord voordat de relatie verslechtert en er niets meer aan te doen is.

Als je besluit dat je gewoon niet geïnteresseerd bent in het voortzetten van jouw huidige relatie, moet er een eerlijke dialoog plaatsvinden met jouw echtgenoot of partner.

Het is belangrijk om je gevoelens te communiceren en deze andere persoon de gelegenheid te geven te horen dat de relatie voorbij is. Hierdoor kan jouw partner het proces van een rouwende relatie beginnen en uiteindelijk doorgaan met het leven. Hopelijk ben je in staat om wat steun en medeleven te bieden voor jouw partner en zorg je voor een vriendschappelijke scheiding.

Reacties