Wat is spiritualiteit?
Diversen
Redactie
Diversen
12/10/2018
1 min

Wat is spiritualiteit?

12/10/2018
1 min
Spiritualiteit? Dit zijn alle zaken die te maken hebben met een innerlijke persoonlijke ervaring dat er meer is dan wat je ziet. Veel mensen vinden spiritualiteit een verrijking van het leven.

Bij spiritualiteit is er sprake van geloven in het onzichtbare. Het is een gevoel, geen wetenschap. Het is een zoektocht van een persoon naar antwoorden op vragen van de zin van het leven. Er komt geen wetenschap aan te pas.

Spiritualiteit is geen hocus pocus en je hoeft er niet religieus voor te zijn om spiritueel te zijn/worden. Het is een levensstijl met discipline. Spiritualiteit is hard werken, elke dag opnieuw ermee bezig zijn. Er zullen vragen worden beantwoord en er zullen steeds weer nieuwe vragen opduiken, waarmee je aan de slag gaat. Het is een zoektocht naar wie jij bent, een zoektocht naar jezelf. Heel interessant als je ervoor open staat.

Er is niets zweverigs aan, lees erover, praat met mensen die spiritualiteit omarmen als je geïnteresseerd bent geraakt. Ook jij kunt op zoek gaan, gebruik daarvoor de natuur, meditatie en/of yoga. Kies wat er bij je past, wat goed voelt. Loop je eigen weg, leer van jezelf te houden ook van je minder mooie kanten. Accepteer jezelf, heb je hulp nodig ook dat is een mogelijkheid bij je zoektocht. Een aanrader is om deel te nemen aan de spirituele community door hier te klikken.

Wat is spiritualiteit?

 
Reacties