Wat is vitaliteit?
02 januari 2019 
1 min. leestijd

Wat is vitaliteit?

Wat is vitaliteit?

Vitaliteit is de hoeveelheid energie die je hebt in je leven. Noem het levenskracht, je geestelijke en lichamelijk conditie.

Ken jij mensen die alles in het leven aankunnen, die constant energie hebben en gemotiveerd zijn om dingen aan te pakken? Of ben jij zelf wellicht zo’n vitaal persoon?

In dat geval heb jij voldoende energie, je bent steeds gemotiveerd om doelen te stellen en er voor te gaan. Je hebt voldoende veerkracht om met teleurstellingen en tegenslagen om te gaan. Heerlijk als je zo je leven op deze positieve manier kunt “inrichten”.

Factoren die invloed hebben op jouw vitaliteit?

Er zijn veel factoren die invloed hebben op jouw vitaliteit: de natuur, sociale contacten, je werk, goede nachtrust, de juiste voeding, voldoende bewegen en zelf de regie hebben over je leven.

Als jij een vitale medewerker bent dan is dat voor jezelf van grote waarde, maar zeker ook voor het bedrijf waar je werkt. Je straalt energie uit, je bent productief, je zult je zelden ziek melden, je zult weinig of nooit te maken krijgen met incidenten betreffende de veiligheid.

"Vitale medewerkers zorgen voor een prettige sfeer op de werkvloer en dat komt ten goede aan de bedrijfsresultaten"

Meer artikelen over persoonlijke groei