Wat zijn metaforen?
17 december 2018 
1 min. leestijd

Wat zijn metaforen?

Een synoniem voor een metafoor is beeldspraak. Bij het gebruik van metaforen wordt er een vergelijking gemaakt, waarbij een woord figuurlijk wordt gebruikt, dus niet letterlijk.

Een heel duidelijke metafoor is het schip van de woestijn, waarmee dus geen boot, maar een kameel wordt bedoeld. Dichters maken vaak gebruik van metaforen.

Maar ook jij kunt leren om metaforen te gebruiken. Door metaforen te gebruiken in je verhaal wil je dat de lezer of luisteraar zich een beeld vormt van wat jij bedoelt. Probeer het wat vaker en je zult merken dat de mensen aan je lippen hangen.

Wil jij weten wat metaforen voor jouw zelfvertrouwen kunnen betekenen? Kijk en klik dan hier.

Als jij je verdiept in metaforen kom je achter de kracht van woorden, woorden waarvan men zich een goed beeld kan vormen. Wist jij dat een metafoor veel meer is dan een mooie vergelijking?

Er wordt door het gebruik van metaforen een denkpatroon doorbroken. Je kunt een mooi beeld neerzetten van hetgeen je wil zeggen door metaforen te gebruiken. Je kunt met behulp van metaforen zeggen wat je van iets vindt zonder dat dit vervelend overkomt. De boodschap komt wel aan, maar is minder direct dan wanneer jij je eigen woorden gebruikt.

Verdiep je erin en je zult er zeker plezier in krijgen. Zoek online metaforen, bekijk het volgende artikel eens, het zal je interesse en het gebruik van beeldspraak vergroten.

Meer artikelen over persoonlijke groei