Angst voor roltrappen
Angst
Redactie
Angst
09/29/2020
0 min

Angst voor roltrappen

09/29/2020
0 min
Angst voor roltrappen wordt ook wel roltrapfobie genoemd. Erg bang zijn voor het gebruik van een roltrap is ook een vorm van fobie.

Bang zijn voor situaties waarin je een roltrap moet gebruiken is moeilijk. Zeker als u naar een warenhuis wilt gaan, de metro neemt, naar boven of beneden gaat op een vliegveld. Ook het staan op lange transportbanden kan problemen opleveren.

Deze fobie komt niet vaak voor bij jonge mensen. Angst voor roltrappen komt veel vaker voor bij ouderen. Ook logisch als je er over nadenkt. Ouderen zijn gewoon iets meer kwetsbaar. Ze zijn bang om te vallen en weten dat ze vaak lang moeten herstellen van een botbreuk.

Je hebt wel (ook voor de ouderen onder ons) de neiging om deze situaties met roltrappen te vermijden. Meestal schaam je jezelf dan ook voor deze klacht en maak je allerlei excuses om geen gebruik te hoeven maken van roltrappen.

Iemand met angst voor roltrappen zul je niet snel herkennen. Simpelweg omdat ze deze situaties altijd zullen én kunnen vermijden. Vaak is er ook een trap in de buurt of misschien zelfs een lift.

Deze fobie is wel makkelijk te verminderen en zelfs op te lossen met een cursus. Ook weer goed voor je zelfvertrouwen natuurlijk. Succes!
Reacties