Durf te dromen! Stel je dromen niet langer uit. 7 adviezen!
Passie
Albert Sonnevelt
Passie
08/05/2014
2 min

Durf te dromen! Stel je dromen niet langer uit. 7 adviezen!

08/05/2014
2 min

Durf te dromen! Stel je dromen niet langer uit en ga nu aan de slag. Doe het gewoon. Wacht niet tot morgen, overmorgen, volgende jaar enzovoort. Het goede moment is nooit daar, heus. Er zijn altijd beren op de weg.

Stel dus niet uit tot morgen wat je vandaag kunt doen. Ga aan de slag met het realiseren van je dromen. Hoe? 7 adviezen!

Iedereen heeft wel een bepaalde droom die hij of zij wil realiseren. Dat kan echt van alles zijn. Van slank zijn, je sportief en vitaal voelen tot een eigen bedrijf beginnen, je droomhuis bouwen, een wereldreis maken of de ultieme job vinden.

Blijf je ervan dromen en onderneem je geen actie? Dan is de kans klein dat je je dromen waarmaakt. Door actief met je ultieme droom aan de slag te gaan, kun je stap voor stap je ideaal bereiken. Ongeacht wat het is. Durf te dromen! Stel je dromen niet langer uit. Hieronder enkele praktische adviezen om niet langer uit te stellen wat je wilt. Kom in actie!

Advies 1: Stop met smoezen bedenken. Durf te dromen! Stel je dromen niet langer uit

Wil je je droom waarmaken? Stop dan met excuses te verzinnen waarom je niet aan je ideaal werkt. Van gebrek aan kennis, onvoldoende geld en je gezin tot faalangst, onvoldoende motivatie en tijdgebrek. Stel niet langer uit. Ga voor je droom en begin nu meteen.

Advies 2: Zet je droomplan op papier

Kies een goed moment en een rustige plek. Ontspan en schrijf vervolgens op wat je wilt. Wat is je droomdoel? Op welke termijn wil je dat realiseren? Hoe ga je dat aanpakken? Laat niet alleen je ratio spreken, maar volg ook je onderbuikgevoel. Behoed je echter voor de innerlijke criticus die uitstelgedrag in de hand werkt. Maak je droom zo concreet mogelijk, visualiseer het en geloof erin!

Advies 3: Focus je op je droom

Weet je eenmaal wat je wilt? Welke droom je waar wilt maken? Ga er dan voor, durf te dromen!

Maak je droom behapbaar. Splits je ideaalplan op in kleine, realistische subdoelen. Zo houd je overzicht en blijf je gefocust. Geef het je tijd, aandacht en energie. Laat je inspireren door anderen die hun dromen hebben waargemaakt. Lees hun verhalen en praat met ze. Ook dat helpt je focussen en einddoel te bereiken.

Advies 4: Durf risico’s te nemen

Waag je de sprong in het diepe? Realiseer je dan dat je toekomst onzeker is. Je laat je zekerheden los. Accepteer dat. Go with the flow en kijk wat er gebeurt. Leun niet achterover, maar durf risico’s te nemen. Lukt het niet rechtsom? Ga dan linksom of recht door het midden. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden en dat geldt ook voor het bewerkstelligen van je droom. Bereik je doel. Durf te dromen!

Advies 5: Leer van je fouten

Natuurlijk kom je tijdens het waarmaken van je droom allerlei obstakels tegen. Laat je daardoor zeker niet uit het veld slaan door zaken uit te stellen. Reflecteer en wees je bewust van je valkuilen. Nee, fouten, tegenslagen enzovoort zijn geen reden om je dromen op te geven. Zie het als leermomenten waar je je voordeel mee kunt doen.

Advies 6: Vergeet niet te genieten

Werk je aan je droom? En behaal je tussentijds subdoelen die je jezelf hebt gesteld? Geniet ervan. Dat is een beloning voor de geleverde inspanningen. Zo houd je jezelf gemotiveerd. En zit het even tegen? Geef niet op. Pak de draad gewoon op zonder jezelf verwijten te maken.

Advies 7: Zorg goed voor jezelf

Je ultieme droom realiseren betekent ook: goed voor jezelf zorgen. Dus eet gezond en regelmatig. Zorg dat je genoeg slaapt en wissel inspanning en leuke dingen doen regelmatig af. Dat geeft je de energie om je einddoel te bereiken.

Kortom: wil je je dromen waarmaken? Dan is het devies: durf te dromen! Stel je dromen niet langer uit. De het gewoon! Maak er werk van. Zet vandaag nog je eerste stap!

Reacties