arrow_drop_up arrow_drop_down
6 september 2015 

Grenzen aangeven, hoe doe je dat?

Grenzen aangeven vinden veel mensen lastig. Je wilt geen nee zeggen tegen mensen en anderen niet teleurstellen.

Als psycholoog krijg ik deze vraag regelmatig. Ik wil je in onderstaand filmpje graag uitleggen hoe je assertief kunt zijn zonder mensen te kwetsen.

Janneke
Door

Janneke

op 7 September 2015

Dank u wel! Net even het duidelijke zetje wat ik nodig had!

Ina Gerner
Door

Ina Gerner

op 7 September 2015

Daar heb ik vaak moeite mee. Goed om te horen hoe om te gaan met dit probleem. De achterliggende gedachte maakt het wel een stuk makkelijker. Dank je wel Albert.

Yvonne Zoetigheid
Door

Yvonne Zoetigheid

op 7 September 2015

Duidelijke info, complimenten! Ik merk in mijn praktijk maar ook bij mezelf dat het lastig is om grenzen te herkennen. Wat zijn lichamelijke en geestelijke verschijnselen die maken dat je een grens moet trekken, of dat je al over een grens heen bent gegaan.

Catherine
Door

Catherine

op 7 September 2015

Geweldig, hoe jij dit in 3 minuten duidelijk maakt, gek genoeg een eye-opener!

marie
Door

marie

op 7 September 2015

vandaag er toch in geslaagd om eens assertief te zijn en neeeee te zeggen zonder schuldgevoelens en voel me niet schuldig wat opmerkelijk overkomt voor mij en waardoor ik me echt beter voel.Dank u

diny seelen
Door

diny seelen

op 7 September 2015

Voor mij t aller-aller moelijkste wat er is!!! Zal eerst nog maar een paar keer luisteren naar je....... Dank je wel.

An
Door

An

op 7 September 2015

Hallo Albert.Je toespraak was heel duidelijk heb veel verdriet gekend in mijn leven en teleurstellingen gekend.Uiteindelijk overspannen,byrn-out en nog steeds last van chronische vermoeidheid.tegen woordig ga ik voor mijzelf en voor mijn kinderen en kleinkinderen en de mensen die mij dierbaar zijn.vr gr An

Noud
Door

Noud

op 7 September 2015

"om eerlijk te zijn vind ik dat ....... " Deze woorden gebruik ik meestal als ik ergens 'nee' op moet zeggen. Vindt men dat nog niet genoeg, dan is het voor de ander jammer, maar voor mij voldoende om er geen slecht gevoel aan over te houden. Gr. Noud

Sophie
Door

Sophie

op 7 September 2015

Dank je wel ALBERT voor je 4de deel anti stress en je video over assertiviteit.Waar het ook over gaat ,ik heb er steeds weer wat aan om mij sterker te voelen en je suggesties te proberen, Ik kijk naar je mailtjes uit. Hartelijke groet, Sophie.

Marita
Door

Marita

op 8 September 2015

Albert , dank je wel voor je inzicht. Hier kan ik wel wat mee.

Teunie
Door

Teunie

op 10 September 2015

Dank je wel voor de goede tip,ga het zeker uitproberen. Hartelijke groet,Teunie

Siepa
Door

Siepa

op 6 September 2016

Hoe bouw ik af op suikergebruik en koffieverslaving??

Albert
Door

Albert

op 19 September 2016

Beste Siepa, Voor het afbouwen van een suikerverslaving adviseer ik: http://eshop.missnatural.nl/zondersuiker Daarna kan je hetzelfde principe toepassen op je koffiegebruik. Veel succes! Hartelijke groeten, Albert

Eva van Zeeland
Reactie plaatsen