Stress van succes?
Diversen
Albert Sonnevelt
Diversen
10/18/2015
1 min

Stress van succes?

10/18/2015
1 min

Eén van de grootste angsten van een mens is: Spreken in het openbaar. Volgens de website Scientias.nl, staat deze fobie op de tweede plaats van gebeurtenissen die we het meest vrezen. In feite is dit de angst om afgewezen te worden. We vinden het blijkbaar zo belangrijk om ‘erbij te horen’ dat we ons hoofd liever niet boven het maaiveld uit willen steken.

Hoe ‘ongewoon’ durf jij te zijn?

Succesvolle zakenmensen, sporters en artiesten zijn vaak minder gevoelig voor de mening van anderen. Zij denken en gedragen zich onconventioneel. Met andere woorden; Ze gaan niet mee in de leefwereld van de ‘grote grijze massa’

Nelson Mandela zei het al in zijn inauguratierede, met de tekst van Marianne Williamson:

“We vragen onszelf af; Wie ben ik wel om mezelf briljant, schitterend, begaafd, geweldig te achten? Maar waarom zou je dat niet zijn? Je bent een kind van God! Je dient de wereld niet door jezelf klein te houden. Er wordt geen licht verspreid als de mensen om je heen hun zekerheid ontlenen aan jouw kleinheid.” 

Bovenaan in Google met jouw talent

Dankzij het internet is er nu voor iedereen de gelegenheid om de wereld contact te laten maken met jouw talent, enthousiasme en kwaliteiten. De mogelijkheden daarvoor zijn tegenwoordig bijna onuitputtelijk: Je kunt jouw boodschap kwijt via een persoonlijke blog, Facebook, Twitter, Youtube, Instagram enz. Er zijn maar twee uitdagingen:

  • Vind jij dat je gevonden mag worden? (durf je al echt te stralen, onafhankelijk wat anderen daar van vinden?)
  • Ben je al voldoende vindbaar?

Ook al lijkt de eerste uitdaging een persoonlijk issue en de tweede een technische; Ze hebben wel met elkaar te maken. Wanneer je overtuigd bent van het feit dat je werkelijk iets hebt te delen, dan wordt je vanzelf creatief om jouw passie voor het voetlicht te brengen. Dan is er nog wel wat ‘ technisch advies’ nodig om ook daadwerkelijk bovenaan in Google te komen staan.

Laat je coachen door een expert

Tonny Loorbach is een Internetmarketeer die mij geholpen heeft om met mijn belangrijkste zoekwoorden bovenaan in Google te staan. Dit heeft er voor gezorgd dat ik met steeds meer mensen in contact kom. Om maar met de woorden van Nelson Mandela af te sluiten:

“Wanneer ik mijn licht meer kan laten schijnen, dan schept dat voor de ander de mogelijkheid om hetzelfde te doen.” 

Welke boodschap heb jij voor de wereld?

Laat hieronder je reactie achter

Reacties