Wat is hypnose?
Angst
Redactie
Angst
02/18/2019
0 min

Wat is hypnose?

02/18/2019
0 min

Hypnose betekent slaap, het komt van het Griekse woord hypnos

Hypnos was de Griekse God van de slaap. Hypnose lijkt op slaap, maar is dit niet. Onderzoek heeft dat aangetoond. De activiteit van de hersenen is tijdens hypnose wel een stuk rustiger. Noem hypnose een kunstmatige trance (staat van bewustzijn).

Klik hier als je wilt weten wat hypnose kan betekenen voor je zelfvertrouwen...

Er bestaat naast de kunstmatige trance ook de alledaagse spontane trance, waarmee iedereen weleens te maken heeft gehad. Bijvoorbeeld, je gaat zo op in je werkzaamheden dat je niet hoort dat het buiten enorm stormt.

Hypnotherapie zorgt voor een ontspannen lichaam en geest. Deze therapie is vaak een effectieve en efficiënte manier om veranderingen in het denken te bewerkstelligen.

Hypnose kan dure medische ingrepen vervangen in sommige gevallen, maar dit wordt niet aangeraden, omdat hypnose nog steeds een pseudowetenschap wordt genoemd. Toch zijn er ervaringen van mensen bekend dat hypnose spanning en pijn kan verminderen, angsten kan aanpakken en vervelende gewoontes kan veranderen.

Met hypnose krijg je toegang tot je onderbewustzijn. Wanneer iemand wil stoppen met roken kan hypnose worden ingezet. Wil jij in contact komen met iemand die gebruik maakt van hypnose in zijn praktijk? Kijk online daar vind je psychologen en therapeuten die cliënten helpen door hypnose toe te passen.
Reacties