Wat is je lichaamsbeeld?
Zelfvertrouwen
Redactie
Zelfvertrouwen
11/14/2018
1 min

Wat is je lichaamsbeeld?

11/14/2018
1 min
Je lichaamsbeeld is hoe jij jouw lichaam ziet. Ben je er tevreden over? Je gaat je vergelijken met anderen. Wat is het ideale plaatje? Dat zal voor de ene persoon anders zijn dan voor de andere, want wat jij aantrekkelijk en mooi vindt, daar hoeft een ander het niet mee eens te zijn.

Heb jij een negatief zelfbeeld? Te dikke billen, te kleine borsten, te dunne lippen, lelijke knieën, te grote oren en ga zo maar door. Het gaat allemaal om uiterlijk. Herhaal vaak genoeg tegen jezelf wat er niet mooi is aan je lichaam en je zult je er steeds vaker en meer aan storen wat er allemaal niet perfect is.

Verbeter je zelfbeeld vrouw

Je zult uiteindelijk denken dat je er niet uitziet en ook dat dit deel van jou iedereen opvalt. Je kunt je zelfs terugtrekken uit je sociale leven en in een isolement terechtkomen. Dat kan en moet anders.

De negatieve gedachten over jouw lichaam moeten omgezet worden. Je gaat accepteren dat je niet volmaakt bent (en wie is dat wel?). Je gaat tegen jezelf zeggen dat je niet alleen die grote oren bent, maar dat ook je innerlijk telt en dat je best wel oké bent.

Wees eens aardig voor jezelf en stop met oordelen en veroordelen. Door wat milder en aardiger voor jezelf te zijn word je een veel leuker mens om mee om te gaan ook al heb je dikke billen.

Maak er gerust grapjes over, dat neemt de spanning weg en met humor maak jij het leven voor jou en je omgeving een stuk aangenamer. Raak je echter diep in de put door een negatief lichaamsbeeld, schakel alsjeblieft professionele hulp in.
Reacties