Wat is lichaamstaal?
Zelfvertrouwen
Redactie
Zelfvertrouwen
12/29/2018
0 min

Wat is lichaamstaal?

12/29/2018
0 min
Lichaamstaal is het door je lichaamshouding bepaalde bedoelingen en/of gevoelens uitstralen. Niet iedereen is zich bewust van zijn lichaamstaal.

Het is echter goed om te weten dat je vaak ongewild met je lichaamstaal laat zien wat er aan de hand is. Als jij pijn hebt bijvoorbeeld is dat uit je houding vaak af te leiden, ook als je chagrijnig bent, verdrietig, boos of juist heel blij is dat vaak aan je te zien zonder dat jij erover spreekt.

Ben je bewust wat je uitstraalt, dat kan op sommige momenten doorslaggevend zijn voor succes, bijvoorbeeld bij een presentatie, een sollicitatiegesprek, enz.  

Lichaamstaal komt ook voor bij dieren. Als jij daar enige kennis van hebt dan weet je wanneer je een dier beter niet kunt benaderen, omdat het bang is of agressief.

Voor sommige mensen geldt dat ook “het stoom komt uit zijn oren!”, dat zegt wel genoeg, toch? Je kunt lichaamstaal leren lezen.

Sommige gebaren zijn bekend en toch weet je niet altijd wat er precies wordt bedoeld. Armen over elkaar kan betekenen “ik heb het koud”, maar ook “ik heb geen zin in contact”. Verdiep je hier in, je zult het leuk gaan vinden.
Reacties