Wat is zelfontwikkeling?
23 december 2018 
0 min. leestijd

Wat is zelfontwikkeling?

Zelfontwikkeling is kijken wat je allemaal kunt. Woorden die hetzelfde betekenen als zelfontwikkeling zijn persoonlijke ontwikkeling en zelfontplooiing. Welke kwaliteiten en vaardigheden heb je en hoe kun je deze verder ontwikkelen?

Door het volgen van een cursus, een training of door je te laten coachen kun je een grote ontwikkeling doormaken. Je kunt echter ook aan je persoonlijke of zelfontwikkeling werken door te reizen, door de juiste boeken te lezen, interessante tv programma’s te volgen en met mensen te praten over diverse onderwerpen. Ook ervaringen op de werkvloer leveren een bijdrage aan je zelfontwikkeling.

Probeer jezelf te blijven ontwikkelen, het is een meerwaarde voor je leven. Dit kun je onder andere doen door te luisteren naar commentaar (feedback) van anderen. Zie dit als een leerproces en niet als vervelende kritiek.

Blijf gemotiveerd in alles wat je doet, zak niet weg in de sleur van alledag. Blijf gemotiveerd om doelen in je leven te stellen en ze te realiseren. Ken je sterke en minder sterke kanten. Wat kun je verbeteren en hoe ga je dat aanpakken? Blijf je verdiepen in nieuwe uitdagingen. Leg de focus op hetgeen je wilt bereiken en je zult er versteld van staan wat dat je gaat brengen!

Meer artikelen over persoonlijke groei