Angst om dierbaren te verliezen
Angst
Redactie
Angst
09/29/2020
1 min

Angst om dierbaren te verliezen

09/29/2020
1 min
Als de angst dat er iets zal gebeuren met degenen die we liefhebben buitensporige proporties aanneemt, raden we aan om deze angst in therapie te bestrijden.

Dit heeft namelijk weinig meer met zelfvertrouwen te maken. Veel is op te lossen door zelfstudie. Luister naar podcasts, lees boeken, kijk een docu. Maar de angst om iemand te verliezen uit je omgeving is heftig en vaak alleen met een goed therapie op te lossen. Of te verminderen.

Denk bijvoorbeeld eens aan de angst die over je heen komt als je geliefden op vakantie gaan, dat er een ramp met hen zal gebeuren en dat je ze niet los kunt laten.

Of je bent als ouder doodsbang als jouw kind naar school fietst. Er zijn talloze variaties denkbaar, net als bijvoorbeeld de ziekte van jouw kind, die meteen een levensbedreigende kwaal voor je wordt.

Kijk het is natuurlijk heel normaal dat je bezig bent met je dierbaren. Ook wil je ze het liefst enorm beschermen en misschien je kind met bubbeltjesfolie naar school sturen, toch is het zeer verstandig om los te laten.

Je helpt je kind er namelijk niet mee. Sterker nog je zorgt nou juist voor een uitzonderingspositie. Dit is helemaal niet wat je wilt. Kinderen onderling kunnen namelijk keihard zijn tegen elkaar.

Probeer los te laten in alle gevallen. Het klinkt makkelijker dan het is, maar praat er eens over met een ander. Of  volg een therapie. Mocht het niet zo zwaar zijn allemaal voor je kies dan voor een online cursus.
Reacties