arrow_drop_up arrow_drop_down
Een frisse start maken in januari? 7 inspirerende ideeën!
01 januari 2015 
in Passie
2 min. leestijd

Een frisse start maken in januari? 7 inspirerende ideeën!

Een frisse start maken past bij een nieuw jaar. Na de drukke decembermaand keert de stilte en rust terug. Schud het oude jaar van je af en begin het nieuwe jaar met een schone lei. Maak goede voornemens en stel jezelf doelen. In dit artikel een lijst met inspirerende ideeën om je nieuwe jaar fris te beginnen.

1. Goede voornemens? Maak een stappenplan

Betekent een frisse start voor jou een goed voornemen hebben? Zorg dan in elk geval dat je een stappenplan hebt. Wat wil je en waarom? Op welke termijn wil je je voornemen waarmaken? Wat ga je ervoor doen, wat laat je en welke beloning stel je jezelf in het verschiet? Wil je succesvol zijn en slagen? Doe het stapje voor stapje, ken je valkuilen en stel je flexibel op. Zo blijf je gemotiveerd.

2. Haal de bezem door je huis

Een opgeruimd, schoon en fris huis past bij een frisse start in het nieuwe jaar. Stroop je mouwen op. Ontdoe je huis van alle feestversieringen, gooi weg wat stuk is en ruim op wat je niet gebruikt. Kortom, creëer rust en overzicht. Voelt dat niet fijn?

3. Breng je huishoudboekje op orde

December is een dure maand. Zonder dat je er erg in hebt, geef je al snel meer uit dan gepland. Hoe sta je er financieel voor? Breng in januari je uitgaven en inkomsten in kaart. Te veel uitgegeven? Houd dan een financieel balansmaandje. En nu je toch bezig bent: maak een financiële jaarplanning en probeer je eraan te houden. Zet maandelijks wat geld opzij. Voor grote aankopen en om leuke dingen te ondernemen. Zo start je je nieuwe jaar goed.

4. Breng jezelf in shape

In december toch wat meer gegeten, gedronken en minder beweging genomen dan je wilde? Maak in januari een frisse start. Ga gezonder leven. Kies voor gezonde en verse producten, sport enkele keren per week en zorg voor voldoende slaap. Het doet je lijf en geest goed. En wie weet raak je ook nog wat kilootjes kwijt. Gewoon doen. Je voelt je energieker en krijgt ook nog eens meer gedaan.

5. Reserveer elke dag me-time

Tijd voor jezelf nemen om mentaal en fysiek uit te rusten, daar ben je in de decemberdrukte waarschijnlijk niet aan toegekomen. Reset jezelf voor een fitte start in januari. Reserveer vanaf nu dagelijks wat me-time in je agenda. Al zijn het maar 15 minuten waarin je tijd aan jezelf besteedt. Je hoofd leegmaakt en je spieren ontspant. Doe een meditatieoefening, lees je favoriete magazine, staar in het niets met een kopje ontspannende thee enzovoort.

6. Onderneem nieuwe dingen voor een frisse start

Voor je het weet verval je in het nieuwe jaar weer in de bekende alledaagse sleur. Wees dat voor en ga nieuwe dingen doen, die je leuk en fijn vindt. Dingen die je inspireren, boeien en energie geven. Probeer een nieuwe sport of pak een hobby op, ga een cursus volgen, maak een onverwacht reisje, breid je vriendenkring uit et cetera. Zo houd je je leven boeiend, sprankelend en interessant.

7. Geef je looks een update

Bekijk jezelf eens in de spiegel? En tevreden met jezelf? Of kan je uitstraling wel een boost gebruiken? Heb je al jaren hetzelfde kapsel? Kies je telkens weer dezelfde kleur kleding en dito stijl? Geef je looks een make-over. Kies voor een andere kleedstijl. Verander je kapsel en verfraai je uiterlijk met mooie accessoires, lekkere geurtjes, make-up en dergelijke, zodat je een heerlijk nieuw en fijn gevoel krijgt.

Op welke manier geef jij het nieuwe jaar een frisse start?

Aarnoud
Door

Aarnoud

op 05 Jan 2015

Motivatie vooe een gezonde levensstijl

Aarnoud
Door

Aarnoud

op 05 Jan 2015

Motivatie voor een gezonde levensstijl

TINEKE TOURNIER-SIKKEN
Door

TINEKE TOURNIER-SIKKEN

op 02 Feb 2015

Mijn reactie op: een frisse start januari/februari EEN GOED BEGIN IS HET HALVE WERK, EEN NIEUW BEGIN IS HET BETERE WERK! Ik ben weer begonnen om van mijn HOBBY mijn 'WERK' te maken: de UPGRADE van de OUDE KERST/NIEUWJAARSKAARTEN tot NIEUWE voor de volgende ronde. GEEN ENKELE KAART ZAL ZOMAAR NAAR DE ANDER(en) TERUGKEREN. RECYCLED BY TT PS.Ik geloof alleen in veranderingen als het werkelijk verbeteringen zijn. Ik heb van mijn dierbaren, op 2januari ( voortaan mijn NIET-VERJAARDAG ) een NIEUWE iPad gekregen. Werkt PERFECT! (Perfectie in de hand?) Soms is het moeilijk om genoegen te nemen met GOED als je voelt dat iets WEL BETER kan!

Reactie plaatsen

Meer artikelen over persoonlijke groei