Ga de dag vol energie tegemoet. 3 tips voor een energieke start!
Vitaliteit
Albert Sonnevelt
Vitaliteit
01/01/2014
2 min

Ga de dag vol energie tegemoet. 3 tips voor een energieke start!

01/01/2014
2 min

Ga de dag vol energie tegemoet en voel je happy. Dat klinkt je misschien wat te gemakkelijk in de oren, maar moeilijk is het echt niet. Ook jij kunt in 2014 elke dag bruisen als champagne, je lekker in je vel voelen en volledig blij zijn. Een mooi moment om hiermee te beginnen is het nieuwe jaar!

Vraag je je af hoe? Lees hieronder de tips en ga de dag vol energie tegemoet!

Tip 1: Zorg voor een goed en regelmatig slaapritme

Een goede nachtrust zorgt dat je ’s ochtends energie hebt. Slaap het liefst tussen de 7 en 8 uur per nacht. Zo komt je geest en lichaam helemaal tot rust. Houd als het kan rekening met je biologische ritme. Ben je een ochtendmens? Pas je slaapritme daarop aan. Slaap liever niet te lang, want dat maakt je lusteloos. Andere tips om je nachtrust te bevorderen:

– Maak voor je gaat slapen je hoofd leeg. Dus kijk geen tv of speel niet op je tablet. Het blauwe licht houdt je wakker en verstoort je slaapritme.

– Doe enkele ontspanningsoefeningen om helemaal tot rust te komen of schrijf piekergedachten van je af.

– Sluit storende geluiden buiten. Lukt dat niet? Draag dan oordopjes.

– Zorg vervolgens voor voldoende frisse lucht in je slaapkamer. Lucht overdag en zet ’s nachts een klein raampje op een kier. Zuurstofgebrek zorgt ervoor dat je suf en vermoeid opstaat.

– Kies ook voor de juiste omgevingstemperatuur. De meest ideale temperatuur om lekker bij te slapen, is tussen de 16 en 20 graden.

Pas deze tips voor en goede nachtrust toe en ga de dag vol energie tegemoet.

Tip 2: Doe snelle koolhydraten en suikers in de ban en ga de dag vol energie tegemoet

Suikerrijke producten als chocolade, ijs, snoep, frisdranken, koek en dergelijke geven je misschien even een energieboost, maar daarna stort je als een pudding in. Dat komt omdat deze voedingsmiddelen doorgaans rijk zijn aan geraffineerde suikers. Die worden snel opgenomen en verwerkt door je lichaam. Datzelfde doet bijvoorbeeld ook wit brood, witte rijst en dergelijke. Die geven geen energie, maar kosten juist energie. Schrap liever de suiker- en koolhydraatrijke voedingsmiddelen uit je dagelijkse menu. Drink koffie en thee zonder suiker. Laat frisdranken en kant-en-klaar gemaksvoedsel links liggen. Kies daarentegen liever voor gezonde en verse producten als fruit, groenten en volkorenproducten. Zo ga je de hele dag vol energie tegemoet. Maak voor je werk bijvoorbeeld thuis gezonde snacks voor tussendoor klaar. Variërend van gedroogd fruit en noten, een fruitsalade en groenten met humus. Je zult merken dat je minder moe bent en meer energie hebt tijdens de dag.

Tip 3: Ga naar buiten en beweeg

Ga de dag vol energie tegemoet en beweeg overdag lekker buiten in de frisse lucht. Je doet je lichaam en geest er een groot plezier mee. Door dagelijks regelmatig buiten te zijn, adem je verse zuurstof in en dat helpt je lichaam (en ook geest) beter te functioneren. Verse lucht inademen helpt je lichaam zuiveren van allerlei afvalstoffen. Combineer in de buitenlucht zijn met je lichamelijke inspanning; hardlopen, fietsen, voetballen, tennissen et cetera. Je pompt dan het bloed in je lichaam rond, maakt geluksstofjes aan, versterkt je spieren en bouwt spiermassa op. Dat alles samen maakt dat je lekkerder in je vel zit, je energieker voelt en veel fitter bent. Dus, ga naar buiten, beweeg en adem diep in en uit.

Meer tips voor een energieke start

Ga de dag vol energie tegemoet door de bovenstaande tips in praktijk te brengen. Je zult weldra merken dat je minder futloos en moe bent. Andere praktische tips om bruisend van de energie de dag in te gaan zijn:

– Voldoende water drinken, omdat je daarmee je vochtgehalte op peil houdt;

– Positief in het leven staan en je bezighouden met wat allemaal goed en prettig is in je leven. Zo voorkom je dat negativiteit vat op je krijgt en je energiepeil snel daalt.

– Las regelmatig ontspanmomenten in om het weglekken van energie in je lichaam tegen te gaan. Doe wat je leuk vindt. Van naar de sauna gaan, weekendje weg, praten met een goede vriend, lezen, muziek luisteren enzovoort.

Wat doe jij om je dag vol energie tegemoet te treden? Ik ben erg benieuwd! Laat je reactie achter onderaan deze pagina.

Reacties