Hoe haal je alles uit het leven? 8 tips om meer te genieten!
Geluk
Albert Sonnevelt
Geluk
04/24/2015
2 min

Hoe haal je alles uit het leven? 8 tips om meer te genieten!

04/24/2015
2 min

Hoe haal je alles uit het leven? Ofwel: living life to the max? Datgene doen wat je energie geeft? Je elke dag doet stralen? Je leven de moeite waard maakt? Hoe pak je dat aan? Je leeft immers maar één keer.

Lees in dit artikel hoe je meer leert genieten van het leven en je geluk een extra duwtje geeft.

1. Vind een passie

Gepassioneerde mensen zijn bevlogen. Hebben een doel waarvoor ze gaan. Waar ze hun vrije tijd en energie in stoppen. Waardoor ze de tijd vergeten. Wat is jouw passie? Geeft je leven zin? Graaf in je geheugen, vraag je broers en zussen, je ouders en dergelijke. Waar was je helemaal vol van? Je jeugddroom kan een indicatie zijn waar je onvervulde verlangens, interesses en dergelijke liggen. Het helpt je een antwoord te vinden op: hoe haal je alles uit het leven.

2. Vergroot je vriendenkring

Mensen zijn sociale dieren en daarom voel je je in gezelschap een stuk gelukkiger. Want, goede vrienden troosten je, motiveren je, helpen je, steunen je, laten je lachen, daar doe je leuke dingen mee enzovoort. Des te meer tijd je samen met anderen doorbrengt, des te fijner voel je je. Daarom: investeer in je sociale contacten en maak je vriendenkring groter. Dat werkt verfrissend en verrijkt je. Word lid van verenigingen of doe bijvoorbeeld aan vrijwilligerswerk.

3. Stop met bankhangen

Sta actief en ondernemend in het leven. Dan doe je meer, ervaar je meer en dat maakt je emotioneel en mentaal rijker. Kies je doelen en maak je dromen waar. Ga ervoor. Blijf niet op de bank hangen, maar trek eropuit en onderneem spannende en leuke activiteiten. Maak eventueel een bucketlist en ga ermee aan de slag. Vink af wat je hebt gedaan. Dat draagt zeker bij aan hoe haal ik meer uit het leven.

4. Hoe haal je alles uit het leven? Denk positief!

Benader het leven van de positieve kant. Zeg niet het glas is half leeg, maar half vol. Dat maakt je leven een stuk gemakkelijker en eenvoudiger. Niet alleen straal je positiviteit uit, maar is het ook een manier van denken. Train je jezelf daarin? Dan helpt je optimistische kijk om bijvoorbeeld niet te piekeren en tegenslagen te relativeren. Daardoor kun je meer genieten, je gelukkiger voelen en dus ook meer uit het leven halen.

5. Blijf jezelf

Hoe haal je alles uit het leven? Is dat waarmee je worstelt? Belangrijk is dat je jezelf blijft en datgene doet wat jij fijn, belangrijk en interessant vindt. Volg niet de droom van je ouders. Aap je vrienden niet na. Vaar je eigen koers en accepteer wie je bent. Doe wat jij graag wilt. Ga ervoor en maak er wat moois van. Het is jouw leven en jij vult die in!

6. Stap buiten je comfortzone

Doe niet alleen datgene wat je al kan. Stap uit je comfortzone en wijk af van de gebaande paden. Neem wat vaker een risico. Dat kan je leven veel interessanter maken dan enkel op safe te spelen. Dus? Zoek het avontuur op. Bezoek onbekende plaatsen, ontmoet nieuwe mensen, volg trainingen…. Ga nieuwe uitdagingen aan. Je maakt je leven spannender en het helpt je om alles uit het leven te halen.

7. Volg succesvolle mensen

Streef je ernaar het maximale uit je leven halen? Laat je dan inspireren en volg  succesvolle mensen. Lees over hun activiteiten, kijk naar Ted Talks, woon inspirerende workshops bij, neem deel aan cursussen et cetera. Hun manier van leven, denken en doen kan als voorbeeld dienen. Je handvatten en tips aanreiken om zin te geven aan je leven en je gelukkiger te voelen.

8. In het hier en nu zijn

Wil je antwoord op de vraag: hoe haal je alles uit het leven? Wees dan betrokken bij wat er nu speelt in je leven. Op dit moment. Niet wat er gisteren gebeurde of wat morgen komt. Houd je enkel en alleen bezig met wat je nu meemaakt. Ofwel: pluk de dag. Dat kan de kat zijn die op je schoot kruipt, die onhandige knuffel van je kind, de dikke regendruppels tegen te raam, de eerste lentezon of de lekkere appel die je eet. Geniet van die kleine eenvoudige dingen. Nu. Laat het verleden en ook het heden los. Vandaag is een super dag!

En jij? Hoe pak je dat aan? Hoe haal je alles uit het leven?

Reacties