arrow_drop_up arrow_drop_down
Hoe haal je alles uit het leven? 8 tips om meer te genieten!
24 april 2015 
in Geluk
3 min. leestijd

Hoe haal je alles uit het leven? 8 tips om meer te genieten!

Hoe haal je alles uit het leven? Ofwel: living life to the max? Datgene doen wat je energie geeft? Je elke dag doet stralen? Je leven de moeite waard maakt? Hoe pak je dat aan? Je leeft immers maar één keer.

Lees in dit artikel hoe je meer leert genieten van het leven en je geluk een extra duwtje geeft.

1. Vind een passie

Gepassioneerde mensen zijn bevlogen. Hebben een doel waarvoor ze gaan. Waar ze hun vrije tijd en energie in stoppen. Waardoor ze de tijd vergeten. Wat is jouw passie? Geeft je leven zin? Graaf in je geheugen, vraag je broers en zussen, je ouders en dergelijke. Waar was je helemaal vol van? Je jeugddroom kan een indicatie zijn waar je onvervulde verlangens, interesses en dergelijke liggen. Het helpt je een antwoord te vinden op: hoe haal je alles uit het leven.

2. Vergroot je vriendenkring

Mensen zijn sociale dieren en daarom voel je je in gezelschap een stuk gelukkiger. Want, goede vrienden troosten je, motiveren je, helpen je, steunen je, laten je lachen, daar doe je leuke dingen mee enzovoort. Des te meer tijd je samen met anderen doorbrengt, des te fijner voel je je. Daarom: investeer in je sociale contacten en maak je vriendenkring groter. Dat werkt verfrissend en verrijkt je. Word lid van verenigingen of doe bijvoorbeeld aan vrijwilligerswerk.

3. Stop met bankhangen

Sta actief en ondernemend in het leven. Dan doe je meer, ervaar je meer en dat maakt je emotioneel en mentaal rijker. Kies je doelen en maak je dromen waar. Ga ervoor. Blijf niet op de bank hangen, maar trek eropuit en onderneem spannende en leuke activiteiten. Maak eventueel een bucketlist en ga ermee aan de slag. Vink af wat je hebt gedaan. Dat draagt zeker bij aan hoe haal ik meer uit het leven.

4. Hoe haal je alles uit het leven? Denk positief!

Benader het leven van de positieve kant. Zeg niet het glas is half leeg, maar half vol. Dat maakt je leven een stuk gemakkelijker en eenvoudiger. Niet alleen straal je positiviteit uit, maar is het ook een manier van denken. Train je jezelf daarin? Dan helpt je optimistische kijk om bijvoorbeeld niet te piekeren en tegenslagen te relativeren. Daardoor kun je meer genieten, je gelukkiger voelen en dus ook meer uit het leven halen.

5. Blijf jezelf

Hoe haal je alles uit het leven? Is dat waarmee je worstelt? Belangrijk is dat je jezelf blijft en datgene doet wat jij fijn, belangrijk en interessant vindt. Volg niet de droom van je ouders. Aap je vrienden niet na. Vaar je eigen koers en accepteer wie je bent. Doe wat jij graag wilt. Ga ervoor en maak er wat moois van. Het is jouw leven en jij vult die in!

6. Stap buiten je comfortzone

Doe niet alleen datgene wat je al kan. Stap uit je comfortzone en wijk af van de gebaande paden. Neem wat vaker een risico. Dat kan je leven veel interessanter maken dan enkel op safe te spelen. Dus? Zoek het avontuur op. Bezoek onbekende plaatsen, ontmoet nieuwe mensen, volg trainingen…. Ga nieuwe uitdagingen aan. Je maakt je leven spannender en het helpt je om alles uit het leven te halen.

7. Volg succesvolle mensen

Streef je ernaar het maximale uit je leven halen? Laat je dan inspireren en volg  succesvolle mensen. Lees over hun activiteiten, kijk naar Ted Talks, woon inspirerende workshops bij, neem deel aan cursussen et cetera. Hun manier van leven, denken en doen kan als voorbeeld dienen. Je handvatten en tips aanreiken om zin te geven aan je leven en je gelukkiger te voelen.

8. In het hier en nu zijn

Wil je antwoord op de vraag: hoe haal je alles uit het leven? Wees dan betrokken bij wat er nu speelt in je leven. Op dit moment. Niet wat er gisteren gebeurde of wat morgen komt. Houd je enkel en alleen bezig met wat je nu meemaakt. Ofwel: pluk de dag. Dat kan de kat zijn die op je schoot kruipt, die onhandige knuffel van je kind, de dikke regendruppels tegen te raam, de eerste lentezon of de lekkere appel die je eet. Geniet van die kleine eenvoudige dingen. Nu. Laat het verleden en ook het heden los. Vandaag is een super dag!

En jij? Hoe pak je dat aan? Hoe haal je alles uit het leven?

Joan van Beele
Door

Joan van Beele

op 27 Apr 2015

Ik ben heel blij met jou tips, heb de afgelopen jaren veel moeite gehad om mij zelf te ontspannen. Ik zat in een dip na het overlijden van mijn man. Ik ga met deze tips aan de start hartelijk bedankt. Groetjes.

Helena
Door

Helena

op 26 Sep 2016

Beste Albert, Dank je voor je mails. Ik heb net een burn-out en probeer daarmee om te gaan. Je links zijn erg inspirerend hierin. Ik ontdek hierdoor telkens weer andere kanten aan mijn leven die ik nader ga beschouwen en zodoende steeds meer grip krijg op hoe het allemaal in elkaar zit. Heeeel hartelijk dank en ik hoop nog veel berichten van je te ontvangen!

Albert
Door

Albert

op 26 Sep 2016

Beste Helena, Heel graag gedaan! Ik weet helaas persoonlijk hoe het is om i een burn-out terecht te komen. Nadat ik met vallen en opstaan heb geleerd hoe ik hiervan kon genezen, ben ik super gemotiveerd om anderen daarmee te helpen. Ik wens je alle geluk van de wereld :) Warme groeten, Albert Sonnevelt

Frank
Door

Frank

op 14 Apr 2017

Goede tips, maar wat te doen met een enorme hoeveelheid werk die gewoon blijft liggen na een dag werken. En ook daarna. Genieten van het moment en terugkeren naar teveel te doen.

Joost Kostelijk
Door

Joost Kostelijk

op 17 Aug 2017

wat een inspiratie ik wil meer van het leven gaan genieten door goede daden te verrichten en iedereen te laten zien dat ik een hart van goud heb alleen wil ik meerdere gebeurtenissen mee maken dat ik heldendaden kan verrichten ik wil klaar staan voor mensen die in nood zijn ik wil me geroepen voelen dat ik dat kan waar maken om dat ik daar in vertrouwen in heb dat ik dat kan ik wil me nuttig maken voor andere mensen dat ze door mijn goede daden mij waarderen dat ik dat mogelijk kan maken ik heb het wel eens mee gemaakt maar nu ik verhuisd ben naar Rheden wil ik dat weer op pakken en het beste uit mijn zelf te halen.

Albert Sonnevelt Team
Door

Albert Sonnevelt Team

op 22 Aug 2017

Beste Joost, dank voor jouw positieve reactie … . Spread the Word. Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen te helpen bij het ontdekken van een ontspannen leven zonder stress. Hartelijke groeten, Albert Sonnevelt

Joost Kostelijk
Door

Joost Kostelijk

op 03 Jan 2018

wat een goede indruk heb je gemaakt ik woon inmiddels samen maar het kost moeite om er mee bezig te zijn om van meer te genieten van het leven ik overtuig mijn verloofde er van dat wij daar samen mee bezig te willen zijn maar zij vult het voor me in en daar word ik gestrest van ik hou dus vol om te zeggen van doe eens rustig en geef me tijd om daar mee bezig te zijn verwacht nou niet te veel van mij het komt goed heb er vertrouwen in dat ik daar mijn best voor doe denk nou eens positief over mij gelukkig helpt dat wel aan de andere kant bedoeld ze het wel goed als ze maar rustig doet ze gaat vrij vaak te snel en dan begrijp ik haar niet ik gebruik haar ideeën wel maar 1 ding tegelijk dan houdt ik het overzicht dat bij mij goed voelt

Annick De Smedt
Door

Annick De Smedt

op 24 Nov 2019

Heb ook al een tijdje een relatie, en in het begin deed hij letterlijk en figuurlijk alles voor mij’ maar na èèn jaar en 7 maanden ongeveer begint hij over, dat hij nog fulltime werkt als bediende’ en ikzelf had een moeilijke scheiding achter de rug’ heeft mij daarin gesteund, wat ik dan ook waardeer natuurlijk’ maar daar probeert hij misbruik van te maken’ wonen ver uit elkaar en moet een eindje rijden met de outo om langs te komen bij mij..wat nooit een probleem geweest heeft’ nu zijn wij net twee mensen die samen vertrekken naar hem thuis en doen niets spannend meer samen..onze avonden en dagen dat wij samen zijn is gewoon opstaan, ontbijten’ op zijn computer zitten en terug eten en hij valt dan in slaap, wat voor mij frustrerend is..aangezien ik nog eens graag wegga’ wat wij soms samen deden’ is nu verdwenen’ als ik dat vernoem heeft hij als exuses dat hij moe is en vind het normaal dat wij ganse dagen binnen zitten als beginnend koppel...stel mij wel vragen dat er wel iets is of was’ die samenhorenheid is weg???

Albert Sonnevelt
Door

Albert Sonnevelt

op 12 Dec 2019

Beste Annick, Dank je wel voor je persoonlijke verhaal. Luister goed naar je eigen gevoel en blijf trouw aan jezelf. Warme groet, Albert

Reactie plaatsen

Meer artikelen over persoonlijke groei