Wat is een collage of moodboard?
Zelfvertrouwen
Redactie
Zelfvertrouwen
12/17/2018
1 min

Wat is een collage of moodboard?

12/17/2018
1 min
Een collage of moodboard bestaat uit foto’s en/of plaatjes die een bepaalde sfeer neerzetten. Je eigenwaarde gaat ook omhoog door beelden te geven aan het leven dat jij wilt leiden. En hierbij hoef je je niet in te houden of kleiner te maken: dromen zijn onbegrensd.

De collage ontdekte ik enige jaren geleden. Een collage is een groot vel papier met daarop plaatjes en teksten over dat wat jij graag wilt bereiken. Mijn eerste collage is inmiddels bijna helemaal gerealiseerd en de tweede hangt aan de muur.

Wat ga je doen als je een collage maakt? Verzamel plaatjes op al je geluksgebieden. Dus over je gewenste fysieke gezondheid, je eigenwaarde, je relaties, je werk en de zin van jouw leven. Plak een foto van jezelf in het midden, eentje waarop je lacht. Om je foto heen plak je alle plaatjes met mooie dingen over wat jij wenst. En je plakt er teksten bij die je ondersteunen.

Het effect is tweeledig. Je hersenen werken met beelden. Door elke dag te kijken naar je collage geef je jouw hersenen voeding. En die beelden leveren gevoelens op (in dit geval heel positieve) en die gevoelens leiden naar gedrag en dat leidt naar gevolgen.

Kortom, je bent het leven aan het creëren dat jij graag wilt. Doordat je deze beelden keer op keer bekijkt zorg je voor focus. Focus op het goede en focus op wat jij wilt.

Een collage is natuurlijk ook een prima basis om een nieuw ontwerp voor je interieur te maken. Dit kan voor een heel huis gelden, maar meestal wordt er per ruimte bekeken hoe het nieuwe interieur moet worden.

Voor de woonkamer zal een ander moodboard gemaakt worden dan voor een studeerkamer. Je kunt het hele gezin betrekken bij het vervangen en veranderen van je interieur. Laat ieder zijn eigen plek bekijken en daarvoor een collage maken.

Welke sfeer wil jouw zoon of dochter in zijn of haar eigen kamer? Deze collage is een houvast, een uitgangspunt voor het vernieuwen van bepaalde ruimtes in jouw huis. Kan echter ook voor de (her)inrichting van andere gebouwen gebruikt worden.

Het maken van een collage of een moodboard is een heel leuke bezigheid. Laat je kinderen er maar op los. Leg wat tijdschriften klaar en zoeken maar naar de juiste sfeer, uitscheuren, knippen en opplakken en je moodboard is klaar.

Zelfs de jongste gezinsleden kunnen hieraan meedoen. Er komen schitterende resultaten tevoorschijn. Misschien leuk om er een wandversiering/schilderij van te maken. Zo kun je terugkijken hoe jouw nieuwe interieur tot stand is gekomen. Is het moodboard of de collage gereed dan kan de styling beginnen. Een collage of moodboard maken is een heel creatieve manier om jouw voorkeuren te laten zien.
Reacties