Wat is stress?
07 november 2018 
1 min. leestijd

Wat is stress?

Wat is stress?

Examenstress, stress of jouw financiering bij de bank mogelijk is, stress voor de uitslag van een onderzoek in het ziekenhuis enz. Deze stress is tijdelijk.

Heb je echter voortdurend last van stress (spanningen), dan zul je daarvan erg moe worden.

Als stress je leven beheerst ben je nooit ontspannen en dat kan voor veel lichamelijke en geestelijke klachten zorgen. Via deze link heb ik 10 tips voor minder stress in je leven>>

Gezonde stress?

Ben niet bang voor wat gezonde stress, het kan zelfs in je voordeel werken.

Stress voor een examen? Dan zul jij je goed voorbereiden! Ben je echter zo gestrest dat je de examenopgaven niet rustig kunt lezen, dan is stress een probleem en het kan voor een slecht examenresultaat zorgen.

Ontstressen!

De stress die je leven negatief beheerst en waardoor je niet uit jezelf kunt halen wat erin zit, kan met de juiste aanpak verminderen en zelfs verdwijnen. Klik hier om te bekijken hoe je moet ontstressen>>

Stress verlamt en hindert je, wacht er niet te lang mee om te leren met jouw stress om te gaan en deze ten slotte te laten verdwijnen.

Jouw stress aanpakken

Laat je leven niet beheersen door stress, maak zoek de juiste aanpak.

Voel jij je continu gejaagd en onrustig, heb je last van een snelle hartslag, snelle ademhaling, ben je altijd moe, heb je geen energie, last van spierpijn, hoofdpijn, veel zin in eten of juist helemaal niet, ben je snel boos of nerveus dan is het mogelijk dat stress bij jou overheerst.

Veel mensen trekken zich terug uit het sociale leven en komen in een sociaal isolement! Praten met anderen helpt, bewegen in de buitenlucht, ontspanningsoefeningen en mindfulness, het zijn allemaal prima stappen om van je spanningen af te komen.

Meer artikelen over persoonlijke groei