Wat is positieve psychologie?
Diversen
Redactie
Diversen
02/18/2019
0 min

Wat is positieve psychologie?

02/18/2019
0 min

Wat is positieve psychologie?

De positieve  psychologie gaat uit van de kracht van de mogelijkheden van iemand in plaats van zijn onmacht, onmogelijkheden.

De positieve psychologie behandelt drie onderwerpen namelijk liefde, hoop en geluk. Zie deze vorm van psychologie als het tegenovergestelde van de reguliere psychologie. Positieve psychologie kan zowel zakelijk als in het privéleven worden gebruikt.

Positieve psychologie is nog redelijk nieuw

Wil jij hierover meer lezen of meer weten dan kun je een opleiding volgen en/of boeken over dit onderwerp lezen. Online vind je de titels van boeken en de mogelijke opleidingen.

"Positieve psychologen onderzoeken de manieren en omstandigheden waarbij mensen in hun kracht komen staan en welke technieken er nodig zijn om het welbevinden te beïnvloeden"

Uitgangspunten positieve psychologie

Belangrijke uitgangspunten bij de positieve psychologie zijn: de mens wordt als geheel gezien, niet alleen zijn zwakte, zijn problemen of gedragingen en de mens heeft de vrije keuze om zich te ontwikkelen.

Er ligt een sterke empirische wetenschappelijke fundering (dus gebaseerd op ervaring, onderzoek, waarneming) ten grondslag aan de positieve psychologie. Het komt er in de praktijk op neer dat jij je richt op alles wat er in je leven goed gaat.

De nadruk leggen op het positieve zorgt ervoor dat je meer geniet, meer energie hebt, leuke mensen om je heen krijgt, zingeving, succes en meer...

Reacties