Wat is werkdruk?
14 november 2018 
1 min. leestijd

Wat is werkdruk?

Wat is werkdruk?

Bij werkdruk 'loop je constant op je tenen'. Vaak heb je een kort lontje en reageer je kortaf richting mensen in je privé leven. Ook als je werk moet doen dat te hoog gegrepen is voor je, zul je op je tenen lopen en veel werkdruk ervaren.

Werkdruk kan ervoor zorgen dat je onnodig fouten maakt en dat kan een bedrijf veel geld kosten. Het is dus voor zowel de werknemer als de werkgever van belang dat er GEEN sprake is van werkdruk in het bedrijf.

Nooit meer werkdruk?!

Vaak ontkom je echter niet helemaal aan werkdruk. Als er sprake is van tijdelijke werkdruk dan kan dat wel opgevangen worden als je met een goed team samenwerkt. 

Wanneer er echter slechts één persoon werkdruk ervaart dan zal deze dat niet kunnen volhouden. Maak werkdruk daarom bespreekbaar met je bedrijfsleider of werkgever. Blijf er in elk geval niet mee rondlopen zonder deze ongezonde werkdruk aan te pakken.

Ook jouw zelfvertrouwen kan flink dalen als je constant onder druk staat. Bekijk via deze link mijn 11 tips voor meer zelfvertrouwen tijdens het werk>>

Jij en overwerken?

Iedereen zal wel een keer moeten overwerken omdat het druk is in het bedrijf, dat is niet erg en dat is te overzien. Je werkgever toont zijn of haar dankbaarheid (met woorden, extra salaris of een leuk kerstpakket).

Als de werkdruk echter langdurig aanwezig is dan wordt het ongezond. Jouw draagkracht kan de belasting niet aan, er is sprake van werkdruk. Je krijgt het werk niet af binnen de gestelde tijd, het tempo is niet haalbaar, je kunt niet voldoen aan de kwaliteitsnormen die je aan de werkzaamheden stelt. Je loopt continu op je tenen en dat tevergeefs.

Werkdruk tip

Tip: praten met je leidinggevende! Lukt dat niet, neem contact op met de vertrouwenspersoon van het bedrijf.

Meer artikelen over persoonlijke groei