arrow_drop_up arrow_drop_down
30 oktober 2015 

Podcast De kracht van kwetsbaarheid

Zou je meer jezelf willen zijn?
Heb je behoefte aan meer energie in je leven?

Dat alles begint bij de Kracht van Kwetsbaarheid.

In deze Podcast leg ik uit waarom dat het belangrijk
is er daar juist NU mee te beginnen!

Petra
Door

Petra

op 9 November 2015

Je link "meer energie" doet het niet jammer genoeg. Om de iPod cast te beluisteren moet ik weer iets extra's installeren op mijn smartphone maar dat kost extra geheugen. Jammer, Jan het niet gewoon in een filmpje? Groet Petra

Albert
Door

Albert

op 9 November 2015

Hallo Petra, Ik zal er in ieder geval naar kijken. Ik wissel in ieder geval wekelijks af; blog, podcast en video. voor ieder wat wils.. Dank je wel dat ik je mag blijven inspireren, warme groeten, Albert

Elly
Door

Elly

op 9 November 2015

Deze podcast hapert maar het belangrijkste heb ik gehoord! Dank je Albert.Je boek kiezen vanuit je hart opent deuren voor mij. Tot horens of ziens liefs Elly.

Albert
Door

Albert

op 9 November 2015

Hallo Elly, dank voor jouw positieve reactie. Een paar keer per jaar geef ik ook de Masterclass Kiezen vanuit je hart. Dan is er ook de gelegenheid om elkaar ' live' te inspireren. Nog een fijne dag vandaag!

Alien
Door

Alien

op 9 November 2015

Een eye opener hoor. Bedankt voor deze info!

Albert
Door

Albert

op 9 November 2015

Hey Alien, veel succes met het toepassen van de inzichten. (het blijft per slot van rekening dagelijks oefenen :)

Catharina
Door

Catharina

op 9 November 2015

Bedankt voor deze mooie en eerlijke les over de kracht van kwetsbaarheid. Maar wat gedaan met het gedrag van een vriend die dit niet inziet of niet kan begrijpen?? Mogelijk heb ik zelf in het verleden de fout gemaakt om te gaan preken en te beschuldigen. Terwijl ik dit schrijf zie ik plotseling in dat dit zeker niet gaat werken om mijn doel te bereiken die ik voor ogen heb, want ik stel vast dat ik steeds verder van hem verwijderd raak. Hoe kan ik dit beter doen, door gericht vragen te stellen zonder te beschuldigen?? Maar wat gedaan als hier ook weer ontkenning op volgt??.

Mirjam
Door

Mirjam

op 9 November 2015

Mooi! En ik geloof ook zeker dat het zo kan werken. Maar als er in het verleden misbruik van is gemaakt, is er wel wat lef voor nodig om opnieuw die kwetsbaarheid te durven tonen.

Piet
Door

Piet

op 9 November 2015

Ik ben het helemaal met Mirjan eens.Ook ik wilde nooit falen in de taken die ik op gedragen werd ,zelf toen onze onderneming op om vallen stond.Stomweg door blijven gaan. Helaas is dat nu te laat,paniek aanvallen hebben mij afgestraft.

Albert
Door

Albert

op 9 November 2015

Beste Piet, Er is vaak een hele weg te gaan van paniekaanvallen, naar vertrouwen in jezelf en het leven. Blijf echter geloven dat de mooiste versie van jezelf naar buiten wil. Ik hoop dat ik je tot die tijd mag blijven inspireren. All the best! Albert

Albert
Door

Albert

op 9 November 2015

Beste Catharina, In relaties zijn evenveel liefdevolle als ook pijnlijke spiegels. Zodra ik de neiging krijg om mijn partner ' de les te lezen' ga ik eerst even stil zitten. en stel mezelf dan de vraag; ' Maar, waar ik me aan stoor bij de ander, hoe doe ik dat zelf eigenlijk?' Deze vraag kan veel helderheid geven over je eigen gedrag. Daarna is het vaak makkelijker om met meer compassie naar jezelf en de ander te kijken. Veel liefde voor jou en de mensen die je dierbaar zijn, Albert

Albert
Door

Albert

op 9 November 2015

Beste Mirjam, Helaas ontkomen je er niet aan om gekwetst te raken. Op dat soort momenten is het belangrijk om er voor te waken dat je niet gaat verzuren. Liefde zoekt moeiteloosheid. Zodra je gaat verwachten is er teleurstelling. De eerste stap is om jezelf meer liefde te geven in de vorm van grenzen aangeven, tijd nemen voor jezelf en je te omgeven met mensen die onvoorwaardelijk van je houden. Warme groeten, Albert

Ilse Fortuin
Door

Ilse Fortuin

op 9 November 2015

goede avond Albert, Heb vandaag het gene waar de potcast overgaat gedaan op mijn werk. liep allang met frustraties rond,heb ze tijdens een vergadering geuit. Werd daarbij verdrietig heb het laten gebeuren,dus niet opgehouden. Wat er daarna gebeurde was zo fijn ik voelde me serieus genomen al schaamde ik me wel dat ik ging huilen. Achteraf bleek dat veel collega's met de zelfde frustratie rondliepen. Ik ben in ieder geval blij dat ik het geuit heb. Vind het bijzonder dat nu deze potcast op mijn pad komt. groetjes Ilse Fortuin

Marc
Door

Marc

op 10 November 2015

Dag Albert, Me kwetsbaar opstellen is voor mij een hele uitdaging! Gisteren op mijn werk in een teamoverleg aan mijn collega's gemeld dat ik gas terug wil nemen en ik in samenspraak met de bedrijfarts/ teamleider heb besloten 50% te gaan werken (poeh, dat was even een drempel over...). Tot mijn verbazing geconstateerd dat de collega's daar begrip (ja zelfs respect) voor hadden. Kwetsbaar opstellen is voor mij eng omdat ik het gevoel heb te falen (en wellicht niet meer geliefd gevonden te worden). Mooi te zien dat collega's daar dus inderdaad heel anders en juist met het nodige respect voor mijn besluit tegen aan kijken. Wat kun je jezelf toch voor de gek houden! Ik heb het idee dat mijn perfectionisme de laatste jaren me enorm in de weg is gaan zitten. Mooi wat je in je podcast zegt dat het een en ander kan leiden tot innerlijke interne strijd (als ik eerlijk bij mezelf naar binnen kijk is dat zeker op mij van toepassing). Ik ga mijn uiterste best doen de komende tijd die strijdbijl te gaan begraven. In elk geval bedankt voor je wijze lessen, het brengt me weer een stapje verder. groeten Marc

Eddie
Door

Eddie

op 10 November 2015

Beste Albert, Ik volg je al een tijd en je woorden zijn altijd inspirerend. Wat betreft de kracht van imperfectie begin ik het nu pas een beetje te snappen(61jaar). Altijd iets perfect moeten doen, daardoor faalangst en depressie en veel liegen om me toch maar beter te voelen. Laat nu langzamerhand zien wie ik echt ben.

Inge van Helden
Door

Inge van Helden

op 10 November 2015

Hoi Albert, Super Podcast! Inmiddels weet ik dat eerlijk zijn ten opzichte van een ander altijd het beste werkt. Maar oh wat is het lastig om je kwetsbaarheid te tonen of je fouten toe te geven. Maar het werkt wel. Dank je wel voor je heldere woorden. Inge

Bea
Door

Bea

op 12 November 2015

Jammer dat er in veel gesproken tekst steeds achtergrond muziek is wat het voor mij moeilijk verstaanbaar maakt Toch wel erg bedankt voor de tips

Reactie plaatsen